
PLATFORM GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
DÜŞÜNCE VE İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, Ekim ayı olağan toplantısı Memur-Sen toplantı salonunda icra edildi.
Toplantıya platform üyesi STK’ların temsilcileri ve Ak Parti İl Başkanı Av. Akif Gür katıldı. Toplantıda 5 gündem maddesi ele alındı. Platform Dönem Sözcüsü Mehmet Sıddık Aslanlı, toplantıyla ilgili şu açıklamada bulundu: “-Anayasa Mahkemesi üyelerinden Engin Yıldırım’ın darbe çağrışımı yapan “ışıklar yanıyor” mesajı şiddetle kınandı.
Bu mesaj darbe heveslilerinin hala devletin en üst ve en mahrem noktalarında görev yaptığının göstergesidir. Tepki çeken mesaj ile tabanlarına pervasızca, cesaret pompalamaya çalıştıklarının aşikar olduğu görülmüştür. İhsası rey anlamına gelen bu mesaj ile sayın üye tarafsızlığını yitirmiştir. Engin Yıldırım’ın, halktan, sivil toplumdan ve siyasi partilerden yükselen eleştirileri dikkate alıp derhal istifa etmelidir.
-Ermenistan’ın BM tarafından da tescil edilen işgalci pozisyonun devam etmesinin, tüm bölge ülkelerini tehdit ettiği vurgulandı. Hukuksuz şekilde devam eden işgalin sonlandırılarak Karabağ’ın asli sahibi olan Azerbaycan’a teslim edilerek, barışın tesis edilmesi elzemdir.
- Batman’da yatak kapasitesinin artırılması için “atıl” durumda olan eski Devlet Hastanesi ve boşaltılacak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi binalarının dal merkezi veya hastane olarak değerlendirilip, hizmete açılması gerektiği vurgulandı.
- Yeşil alan konusunda fakir olan şehrimizde yeni alanların oluşturulması için inisiyatif alınması gerektiği ifade edildi. Şehir merkezinde bulunan hazineye ait arazilerin bu minvalde kullanılması için girişimde bulunulması ve yeni adliye binası bitişiğindeki arazinin yeşil alan olarak tahsis edilmesi gerektiği vurgulandı.
- Yüz yüze eğitimin başlayacağı okullarımızda hijyen malzeme ihtiyacının temin edilmesi, okullarımızın fiziki temizliklerinin yapılabilmesi için personel görevlendirilmesi ve acil ihtiyaçlarının karşılanması için her okulumuza, ödenek tahsisi yapılmalıdır.”
.jpg)
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“Uyuşturucuya Karşı Hep Birlikte Mücadele Edelim”
- 02Asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı
- 03Kavşak düzenleme ve sirkülasyon projeleri hayata geçiyor
- 04Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Türkiye birincisi oldu
- 05ULAŞIM MASTER PLANI HAZIRLIĞI BAŞLADI
- 06“BU YATIRIMLAR YENİ DEĞİL”
- 07İNSAN KAÇAKÇILIĞINA KARŞI TOPLANTI
- 08178 TON TIBBİ ATIK BERTARAF EDİLDİ
- 09ZEHİR TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE: 8 TUTUKLAMA
- 10Sason’da ikinci tur köy ziyaretleri
- 11Vali Canalp, Sason Cobet Yaylasında ilk bal sağımına katıldı
- 12Hasankeyf Kaymakamı İmrak, 100'ncü hane ziyaretini gerçekleştirdi
- 13Belediye, Kentsel Dönüşüm Projesi için geri sayımı başlattı
- 14Belediye itfaiyesinden yangınlara karşı hayat kurtaran uyarılar
- 15Batman Üniversitesi’nde bu yıl 2602 yeni öğrenci kontenjanı
Henüz Yorum yok