ALINACAK TEDBİRLER DEĞERLENDİRİLDİ
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelerde; ilimiz genelinde 31 Aralık 2025 Çarşamba günü itibarıyla kuvvetli kar yağışı ile birlikte güney yönlerden kuvvetli rüzgâr ve fırtına beklendiğinin, rüzgâr hızının 50–70 km/saat, yüksek kesimlerde ise yer yer 80 km/saate ulaşabileceğinin bildirilmesi üzerine, alınacak tedbirler Vali Yardımcıları Ekrem Güngör ve Mustafa Caner Culukar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda ele alındı.
Valilik koordinasyonunda düzenlenen toplantıya ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve temsilcileri katıldı. Toplantıda; şehir içi ve şehirlerarası yollar, ulaşım, trafik ve toplu taşıma hizmetleri, kar küreme ve tuzlama çalışmaları, iş makinası planlaması, sağlık ve acil durum hizmetleri ile UMKE planlamaları ayrıntılı şekilde değerlendirildi.
Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda; Ana arterler, bağlantı yolları, hastane güzergâhları ve toplu taşıma güzergâhlarında kar küreme ve tuzlama çalışmalarının aralıksız sürdürüleceği, Toplu taşıma hizmetlerinin aksamaması için gerekli planlamaların yapıldığı, araç ve personelin hazır bekletileceği, Mahalle ve köy yollarında ulaşımın aksamaması için kar küreme araçları, greyder, kepçe ve diğer iş makinelerinin önceden belirlenen noktalarda konuşlandırılacağı, ekiplerin sahada hazır bekletileceği, İş makinası ve personel planlamasının vardiyalı sistemle yapılacağı, ihtiyaç hâlinde ilave ekip ve araçların devreye alınacağı, Trafik hizmetlerinin kesintisiz yürütülmesi amacıyla trafik ekiplerinin sahada aktif görev yapacağı, gerekli yönlendirme ve denetimlerin artırılacağı, Kuvvetli rüzgâr ve fırtına nedeniyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi risklere karşı ilgili birimlerin teyakkuz hâlinde olacağı, Sağlık hizmetlerinin aksamaması için hastaneler, 112 Acil Sağlık ve UMKE ekiplerinin hazır bekletileceği, olası acil durumlara hızlı müdahale edileceği, Köprüler, üst geçitler, alt geçitler ve eğimli yollarda buzlanmaya karşı önleyici tuzlama çalışmalarının artırılacağı, Kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle yolda mahsur kalma ihtimaline karşı acil müdahale ekiplerinin 7/24 esasına göre görev yapacağı, Trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla emniyet ve jandarma ekipleriyle koordinasyonun artırılacağı ifade edildi.
Yetkililer, vatandaşların kuvvetli kar yağışı, fırtına, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını ve yapılan meteorolojik uyarıları yakından takip
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01KARLA MÜCADELE EKİPLERİ TEYAKKUZDA
- 02“2026 HEDEFİMİZ; GÜÇLÜ BATMAN, GÜÇLÜ TÜRKİYE”
- 03FAHİŞ FİYAT DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI
- 04ALINACAK TEDBİRLER DEĞERLENDİRİLDİ
- 05YAPI MALZEMELERİ PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ
- 06BUZLANMAYA KARŞI YOĞUN MÜCADELE
- 07PWK: BU İLGİ ORTAK MÜCADELENİN GÖSTERGESİ
- 08BATMAN'DA UÇAK SEFERLERİNE KAR ENGELİ
- 09BELEDİYE’DEN AĞAÇLARA KIŞ KORUMASI
- 10VALİ CANALP, KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINI SAHADA İNCELEDİ
- 11BATMAN'DA KAR TATİLİ UZADI
- 12KAMU-DER Batman İl Başkanı Suçin Genel Kurulda görev aldı
- 13BELEDİYE TÜM EKİPLERİYLE SAHADA
- 14Hasankeyf’te kar engeline rağmen hayat kurtaran müdahale
- 15ESNAF72.COM LANSMANLA TANITILDI




Henüz Yorum yok