“BATMAN’DA ÖĞRENCİ YURDU SORUNU YOK”
3 yurtta toplam 2160 öğrencinin alındığı ve geriye 722 yatağın boş kaldığı açıklandı. Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, uzun zamandan beri alt yapısı bitirilen ve otel konforunda hizmet verecek olan öğrenci yurtlarının müdürleriyle bir araya geldi.
“2160 DOLU, 722 BOŞ YATAK VAR”
Batman’da üniversite öğrencilerinin yurt sorununun olmadığının da altını çizen İl Müdürü Özperk, bütün öğrencileri emanetleri ve evlatları gibi gördüklerini söyledi. İl Müdürü Özperk; “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda yurtlarımıza büyük önem veriyoruz. 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılına yurt konusunda sorunsuz giren iller arasındayız. Gerekli tüm alt yapı çalışmalarımızı bitirip, öğrencilerimizin ihtiyaçları karşılandı. Öğrencilerimiz gönül rahatlığıyla yurtlarımızda kalmaya başlayabilir. Devletimizin tüm imkânlarını onlara seferber etmiş durumdayız. Bütün odalarımız 3 kişilik olarak hazırlandı. Odalarımızda banyo, wc, çalışma masaları, elbise dolapları, buzdolabı, internet ve gerekli demirbaşlar bulunuyor. Ayrıca tüm yurtlarımızda kütüphane, çamaşır odaları, ütü odaları, yemekhane ve gerekli tüm ihtiyaçlar A’den Z’ye düşünülmüş. Türkiye’nin birçok ilinde ilimize okumaya gelen öğrencilerimizin anne ve babalarının gözü arkada kalmasın. Yurt Müdürlerimizle sürekli istişare halinde olacağız. Zamanla tespit edilen eksiklikler kısa zamanda çözülecektir. Seyyid Bilal Erkek Öğrenci yurdumuz 1062, Süveybe Ana Kız Öğrenci Yurdumuz 1000 ve Batman Kız Öğrenci Yurdumuz ise 820 yatak kapasitelidir. Toplamda 3 yurdumuzda 2882 yatak bulunuyor. 722 yatağımız boştadır. Gelen kayıtlarda şartları uyanları almaya devam ediyoruz. Yeni Eğitim ve Öğretim yılının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.
YURT MÜDÜRLERİ BRİFİNG VERDİ
Yurtlarda hiç bir sorunun yaşanmaması için özel olarak yurt müdürleriyle toplantı yapan Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, Batman’ın örnek olması için özverili çalışılmasını istedi. Toplantıya Yurt İdare Şube Müdürü Hüseyin Onat, Batman Kız Öğrenci Yurdu Müdiresi Gülden Öncel, Süveybe Ana Kız Öğrenci Yurdu Müdiresi Fatma Kesici Aktan ve Seyit Bilal Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Alaettin Onur katılım sağladı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok