BİNLERCE KİŞİ ŞEYH HALİD’İ ANDI
BİNLERCE KİŞİ ŞEYH HALİD’İ ANDI
Batman’da her yıl düzenlenen ancak pandemi döneminde ara verilen Şeyh Halid’i anma ve aş dökme etkinliği bu yıl Türkiye’nin birçok kentinden binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze köyünde 1954 yılında hayatını kaybeden Zilan cemaati lideri Şeyh Halit Bağdu’yu anmak için aş dökme etkinliği düzenlendi.
Etkinlik için çok sayıda çadır kuruldu. Karadeniz, Trakya, İç Anadolu ve Ege Bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinden Şeyh Halid’i anma ve aş dökme etkinliğe gelen vatandaşlar erbaneler eşliğinde ilahiler söyledi.

Kanaat önderi Şeyh Selman Bağdu anma etkinliği ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yaklaşık iki buçuk yıldır hem ülkemizi hem de dünyamızı saran covid hastalığından dolayı biz cemaayimizi yapmamıştık, ama hem dünyada hem de ülkemizde vaka sayılarının azalması ve Cumhurbaşkanımızın ülkemizdeki açık alanlardaki maske yasağını kaldırmasından sonra iki buçuk senedir yapmadığınız cemaimizi tekrardan yaptık. Bu gün Cumartesi günü, misafirlerimiz hem Batman’dan hem de Batman dışından Karadeniz’den, Ege’den iç Anadolu’dan Trakya’dan buraya teşrif ettiler. Bugün türbe ziyaretleri yapacaklar, dualar edecekler, yarında Allah kısmet ederse sabah saatlerinde ilahi hazırlayan gruplarımız ile birlikte bir yarışmamız olacak, kazanana bir kurban vereceğiz öğlen yemeğinde verdikten sonra misafirlerimizi Batman’dan uğurlayacağız. Daha önce de dile getirmiştik, biz sadece hem kendi coğrafyamızı hem de dışardaki coğrafyalara şu mesajı veriyoruz; Dünyada kardeşlikten, birliktelikten, beraberlikten daha kutsal daha öte bir şey yok.
Biz bugün bu coğrafyada Batman bölgesinde hem Kürt hem Türk hem Laz hem Çerkez hem Abaza birde belki size daha önceki yıllarda sizde şahit oldunuz sadece Müslüman olamayanlar gayrimüslim kardeşlerimiz de var, bugün biz onlarla birlikte anma etkinliğimizi yapıyoruz. Bu sene daha fazla gibi gözüküyor. Bu ekonomik şartların kötülüğe gitmesine rağmen büyük bir katılım, biz bu kadar beklemiyorduk. Allah’a şükür büyük bir katılım oldu. Almanya’dan, Belçika’dan, Hollanda’dan, Avusturya’dan gelen misafirlerimiz var” ifadelerini kullandı.


.jpg)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok