Vali Deniz Suriyeli Öğrencileri Ziyaret Etti
Vali Ahmet Deniz, eşi Olcay Deniz ile birlikte Suriye Dost Okulunda eğitim gören Suriyeli öğrencileri ziyaret ederek, öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıttı.
Vali Ahmet Deniz, eşi Olcay Deniz ile birlikte Suriye Dost Okulunda eğitim gören Suriyeli öğrencileri ziyaret ederek, öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıttı.
Okul bahçesinde İl Göç İdaresi Müdür Vekili Abdulvahap Asma ve okul idarecileri tarafından karşılanan Vali Deniz ve eşi Olcay Deniz, okulda incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Okulun sınıflarını tek tek gezerek, öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Deniz ve eşi Olcay Deniz, öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıttı.
Yaklaşık 540 öğrencinin eğitim gördüğü okulda 45 tane öğretmenin görev yaptığını belirten yetkililer, öğrenci sayısının her gün arttığını ifade ettiler.
Burada bir açıklama yapan Vali Deniz, ilimiz sınırları içerisinde yaklaşık 20 bin Suriyeli vatandaşın yaşadığını belirterek, ilimiz genelinde 2016-2017 eğitim öğretim yılında 1900 civarında Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etti.
Mevcut öğrenci sayısını artırmak için çalışmaların yürütüldüğünü belirten Vali Deniz, “Okul çağında olan her Suriyeli çocuğumuzun okula gitmesini istiyoruz. Onlar bizim çocuklarımız ve bizim misafirimiz. Bizim için önemli olan çocukların yüzünün gülmesidir. Türkiye, Suriye’den gelen misafirlerimize kucak açarak, insanlığın ölmediğini bütün dünyaya haykırıyor. Biz millet olarak örf ve adetlerimizde olan kucaklaşmayı kendimize ilke edinmişiz. Merhametin olmadığı yerde medeniyet olmaz. Bizim medeniyetimizde, merhamet, kucaklaşma, sevgi ve kardeşlik var. Suriyeli çocukların eğitimi için her türlü imkanı seferber ediyoruz.” diye konuştu.
Ziyaret ve incelemenin ardından Vali Deniz ve eşi Olcay Deniz okuldan ayrıldılar.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01KAPLAN’DAN ÇARŞI ESNAFINA ZİYARET
- 02RİSKLİ YAPILARDA YIKIM VE RUHSAT SÜREÇLERİ TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR
- 03NASIROĞLU’NDAN DUHOK’TA BÖLGESEL BARIŞ MESAJI
- 04AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİNE ZİYARET
- 05“KÜRTLERİN ONURU KORUNMALI VE TÜRKLERİN KAYGILARI GİDERİLMELİ”
- 06BELEDİYEDEN AMATÖR KULÜPLERE BÜYÜK DESTEK
- 07ÇOCUKLAR HEM ÖĞRENDİ HEM EĞLENDİ
- 08DİYARBAKIR YOLUNDA YAPIM ÇALIŞMASI VE SİS UYARISI
- 09DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ'NDE ANLAMLI ZİYARET
- 10EKİM AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 11DEM PARTİLİ ODUNCU, "İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE"
- 12SONBAHAR'DA BUDAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI
- 13BELEDİYE TRAFİK İŞARET VE İŞARETLEMELERİNE AĞIRLIK VERDİ
- 14NASIROĞLU, STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANI ŞENEL’İ ZİYARET ETTİ
- 15HÜDA PAR’dan Meteoroloji Müdürlüğü'ne ziyaret




Henüz Yorum yok