'YEREL GAZETELER BİRER BİRER KAPANIYOR'
'YEREL GAZETELER BİRER BİRER KAPANIYOR'
Uygulanan tasarruf genelgesiyle birlikte birer birer kapanan yerel gazetelerin adeta karın tokluğuna yaşamlarını sürdürdüklerini belirten DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, “Yerel basının yediği ekmeği kıstınız, içtiği suyu ve aldığı nefesi kısmayın” diyerek konuyu TBMM gündemine taşıdı.
“KARIN TOKLUĞUNA BİR MÜCADELE VERİLİYOR”

Yerel basının son 5 yıldır içler acısı bir durumda olduğunu söyleyen Ekmen, “Yerel basını öldürmek istiyorsanız, lütfen bu fikrinizi gözden geçiriniz. Ama hayır yerel basının kendisiyle ilgili olarak bir negatif politikanız yoksa yerel basının yediği ekmeği kıstınız, içtiği suyu ve aldığı nefesi kısmayınız lütfen!” şeklinde konuştu. Yerel basının yaşadığı zorluklara dikkati çeken Ekmen, mevcut şartlar içinde yerel basının çok az bir kısmının basılı olarak ayakta kalabildiğini, yerel basının önemli bir kısmının web siteleri ve sosyal medyalar üzerinden yayıncılığına devam ettiğini söyledi. Ana akım medyanın görmediği haberlerin yerel basın aracılığıyla toplumun gündemine geldiğini ifade eden Ekmen, “Türkiye’nin gerçek anlamda çoğulculuğunu, çeşitliliğini, renkliliğini yansıtan bu büyük gücün hâli nicedir diye sorarsak; basılı gazetelerin teker teker hayatlarına son verdiği Sosyal medya hesapları üzerinden çok zor şartlarda ve adeta karın tokluğuna sürdürülen bir meslekle karşı karşıya olduğumuzu ifade etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu. Yerel basının bir destek bulamadığı gibi son 4 yılda ciddi anlamda baskı altında olduğunu belirten Ekmen, söz konusu baskının nedeninin 2021 yılında yayımlanan tasarruf genelgesi olduğunu ifade etti.
Ekmen, tasarruf genelgesinin yerel basına uygulanırken diğer kurumlarda uygulanma durumuna ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermesine rağmen cevap alamadığını kaydetti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MÜDÜR CİĞER, PİKTES ÖĞRETMENLERİYLE BULUŞTU
- 02VALİ CANALP’A ÖZEL GÜVENLİK HAFTASI ZİYARETİ
- 03TRAFİK KOMUTA VE KONTROL MERKEZİ HİZMETE AÇILDI
- 04PORTEKİZLİ BENNY, PETROLSPOR’A İMZA ATTI!
- 05BATMAN’DA ÖĞRENCİLER KARNELERİNİ ALDI, YAZ TATİLİ BAŞLADI
- 06KALDIRIMLARDA YENİLEME ÇALIŞMASI BAŞLADI
- 07MÜDÜR CİĞER, OKUL İNŞAATLARINI İNCELEDİ
- 08ESAT EKREMOĞLU, MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELI’Yİ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
- 09Temizlik Ekipleri Sahada Çalışmalarına Devam Ediyor
- 10UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 11Batman Çayı’nda mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı
- 12Batman Çayı’na düşen vatandaş kurtarıldı
- 13EBRUYA GÖNÜL VERENLERİN ESERLERİ SANATSEVERLERLE BULUŞTU
- 14Batman’da Zabıta Ekiplerinden Kaldırım ve Yol İşgallerine Müdahale
- 15Batman’da Sıcaklıklar Artıyor, Vatandaşlar Gölgelik Alanlara Yöneldi




Henüz Yorum yok