Batman’da yüzlerce sansar, tilki ve su samuru postu ele geçirildi
Batman’ın Kozluk ilçesinde yapılan yol kontrolünde 250 adet kaya sansarı, 25 adet tilki ve 6 adet su samuru postu ele geçirilirken, olayla ilgili bir kişi hakkında yasal işlem başlatıldığı kaydedildi.
Konuyla ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Doğa Koruma Milli Parklar Batman Şubesi teknikeri Metin Akyüz, hayvan postlarının Bitlis ilinden Diyarbakır’a gönderilmek üzere Kozluk ilçesinde yapılan yol kontrollerinde bir kargo aracında ele geçirildiğini söyledi.
Jandarmanın ele geçirdiği hayvan postlarını kendilerinin teslim aldığını ve hayvan postlarını gönderen kişi hakkında yasal işlem yapıldığını ifade eden Akyüz, “Kişi hakkında yaklaşık tazminat bedeli 149 bin TL ceza uygulaması yaptık. Bu hayvan postlarının mülkiyetini kamuya geçirdik. Bunlarla ilgili yasal prosedür yerine getirildiğinde açık ihaleyle satışı yapılıp geliri döner sermaye işletmesine aktarılacaktır.” dedi.
“Su samurunun avlanması yasaktır”
Ele geçirilen hayvan postlarında koruma altında olan su samurunun da bulunduğunu vurgulayan Akyüz, “250 adet kaya sansarı, 25 adet tilki ve 6 adette su samuru postu ele geçirildi. Bizim için önemli olan su samurudur, su samuru koruma altında olan bir hayvandır. Bunun kesinlikle avlanması veya telef edilmesi kesinlikle yasaktır. Cezası da çok ağırdır. Bunlar sulak alanlarda yaşayan bir tür hayvandır ve nesli tehlike altında, yok olmakla karşı karşıyadır. Bölgemizde nadirde olsa görülmektedir. Sadece su ürünleriyle beslenirler. Batman Çayı ve Dicle Nehri kenarında, birkaç tane var. Vatandaşlardan isteğimiz, su samurunu gördüklerinde kesinlikle zarar vermemeleridir. Zarar verilirse kişi hakkında 3 bin 200 TL tazminat bedeli ve değişik oranlarda idari yaptırım var. Su samuru ekolojik dengeye çok faydalı bir hayvandır.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01OKUYUCU SAYISI ZİRVEYE ULAŞTI
- 02OKUL ÇEVRELERİNDE 127 İŞLETMEYE GIDA DENETİMİ
- 03EŞ ZAMANLI AĞAÇLANDIRMA YAPILDI
- 04İHD: KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARTARAK SÜRÜYOR
- 05İL ÖZEL İDARESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 1,6 MİLYAR TL
- 06NASIROĞLU “BATMAN’A OTANTİK TURİZM VE YENİ KONUTLAR GELİYOR”
- 07FEN İŞLERİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
- 08TÜBİTAK VE BOĞAZİÇİ DESTEKLİ MERKEZDE ATÖLYELER VE GİRİŞİMCİ AKADEMİSİ KURULUYOR
- 09UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 10Batman’da “Hayat Boyu Öğrenmeyi İzleme ve Geliştirme Çalıştayı” Düzenlendi
- 11NASIROĞLU “BATMAN’DA YAPTIK, YAPIYORUZ, YİNE YAPACAĞIZ”
- 12AK Parti Batman Kadın Kolları’ndan 25 Kasım Mesajı
- 13 “TEKSTİL SEKTÖRÜNE DESTEK ŞART”
- 14ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI
- 15BESOB Başkanı Kaplan’dan Vergi Dairesi Müdürü'ne ziyaret




Henüz Yorum yok