
Batman sağlıklı yaşam için pedal çeviriyor
Batman sağlıklı yaşam için pedal çeviriyor
Batman Belediyesi, sağlıklı yaşam ve alternatif ulaşım imkanı sağlamak amacıyla Akıllı Bisiklet Projesi’ni halkın hizmetine sundu.
Batman Belediyesi, sağlıklı yaşam ve alternatif ulaşım imkanı sağlamak, bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla geliştirdiği Akıllı Bisiklet Projesi’ni tamamladı. Gültepe Mahallesi Su Parkı, Batman Bölge Devlet Hastanesi Otobüs Durağı, Batman Park AVM önü, Atatürk Parkı, 8 Mart Kadınlar Parkı ve belediye hizmet binası arkasında kurulan 6 istasyonda 96 bisiklet dubası bulunuyor. Başlatılan proje ile 55 bisiklet vatandaşlara hizmet verecek.
1 SAATİ 1 TL’YE
Bisiklet sürmek isteyen vatandaşlar, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne başvurarak, "Batman Belediyesi Akıllı Bisikletim (BATBİS)” kartını alıyor. Kart ücreti ve depozito ücreti 20 TL olarak belirlenirken, alınan kartla bisiklet istasyonlarından kart okuma veya telefon uygulaması ile şifre girildikten sonra bisiklet kiralanabiliyor. Bisikletin 60 dakikası 1 TL olan olarak belirlenirken, uygulamada yaşanacak kaza, çalınma veya herhangi bir sorunda ise belediyenin destek ekipleri devreye giriyor. Bisiklet kullanımı için şu ana kadar 200 kişinin başvurusu olduğu ifade edilirken, başvurucuların yüzde 60'nın kadın olduğu kaydedildi. Taleplerin artması durumunda bisiklet sayısı da artırılacak.
'AMAÇ SAĞLIKLI YAŞAM'
Batman Belediyesi çalışanı ve projenin koordinatörü Mustafa Elibol, proje yeni olmasına rağmen yoğun bir ilgi gördüğünü vurgulayarak, amaçlarının sağlıklı bir yaşam ve alternatif ulaşım imkanı sağlamak olduğunu etti. Elibol, "Batman kenti bisiklet kullanımına uygun bir kenttir. Halktan rağbet gördükçe ve sahiplenildikçe Bağlar, Petrolkent, Cudi, Pazaryeri ve diğer mahallelere de istasyonları kurmayı hedefliyoruz" dedi.
Etiketler : #Batman sağlıklı yaşam için pedal çeviriyor,
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 02Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 03ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 04Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 05BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
- 06“BASIN, HAKİKATİ ULAŞTIRMA VAZİFESİNİ ÜSTLENİYOR”
- 0724 Temmuz Basın Bayramı Kutlu Olsun
- 08BAMMED: GAZETECİLİK HALKIN SESİ, VİCDANIN KALEMİDİR
- 09“BATMAN BASINI KIYMETLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR”
- 10ÖĞRENEN MAHALLELER, BİLİNÇLİ AİLELER PROJESİ SÜRÜYOR
- 1160 SU KUYUSUNDA BAKIM VE VERİMLİLİK ÇALIŞMASI
- 12SEMT PAZARLARI DENETLENİYOR
- 13“TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASIN, GÜÇLÜ DEMOKRASİLERİN TEMELİDİR”
- 14GENÇ ASKON’DAN BASIN BAYRAMI BULUŞMASI
- 15BGYC’DEN 24 TEMMUZ MESAJI
Henüz Yorum yok