"İNGİLİZCE SERBEST, KÜRTÇE YASAK!"
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi kapsamında Meclis Genel Kurulu’nda konuştu.
Milletvekili Oduncu, DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi’nin 2025 bütçe görüşmeleri sırasında ‘Savaşa hayır, barış hemen şimdi’ sözünün İngilizce çevirisine izin verilirken, Kürtçesi Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ tarafından mikrofon kapatılarak engellendi. Milletvekili Oduncu, sona yaklaşan bütçe görüşmeleri boyunca 2025 yılı bütçesinin halkçı bir bütçe olmadığı eleştirilerini dile getirdiklerini belirterek, “Bu bütçe halkın değil; bu bütçe kadınların, gençlerin, çocukların, işçilerin, emeklilerin, emekçilerin, Kürtlerin, Alevilerin, tüm ötekileştirilmişlerin değil; halkın alın terini savaş baronlarına, faiz lobilerine ve iktidarın rant imparatorluğunu besleyen odakların bütçesidir. Her evde işsiz sayısı artarken bu bütçede işçiye çözüm olacak herhangi bir adım yok. Peki, ne var? Savaş, sermaye ve saray var.
Cumhurbaşkanlığına 2025 yılı merkezî yönetim bütçesinden 16 milyar 928 milyon 146 bin lira ödenek ayrıldı yani Cumhurbaşkanlığı 2025 yılında günde en az 2.800 asgari ücret harcayacak. İşçiye, emekliye, gence kaynak yok ve inansanız da inanmasanız da milyonlar sofrasına ekmek koyamıyorken bir kişi sarayda bu bütçeyle gününü gün edecek; bu hak değil, adalet hiç değil. Saraylarınız çoğaldı, halkın sofrası küçüldü. Milletin ekmeğiyle oynayanlar kendi lükslerinden vazgeçemiyorlar; koruma orduları, milyonluk araçlar başta olmak üzere israf tam gaz devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok