BORÇLAR AÇIKLANSIN
“Belediyenin borcu açıklansın”
Batman Belediyesinin borcunun şeffaf bir şekilde açıklanması gerektiğini belirten Görevden uzaklaştırılan Batman Belediye Eşbaşkanları Mehmet Demir, Batman halkının var olan borcu bilmesi gerektiğini kaydetti.

“2,5 YILDA YAPILMAYANLARI YAPTIK”
Kayyumun belediyeyi devraldığında Batman Belediyesinin borcu, yapılandırılmış olarak 60 milyon lira olduğunu ifade eden Demir, “Biz kayyumdan devraldığımız zaman Batman Belediyesinin 307 milyon lira borcu vardı. Kayyum döneminde 2,5 yıllık süreç içerisinde kayyumdan toplamda 6 milyon 892 bin TL bir kesinti yapılmıştı. Biz yönetimi devralır alamaz 11 ayda bizden toplamda 82 milyon lira bir kesinti yapıldı. Yani kayyumun yaptığı borçların birçoğu bizden otomatik olarak kesildi ve Batman Belediyesinin bizim dönemimizdeki geliri 16 ila 19 milyon arasındaydı. Buna rağmen, hakikaten 2,5 yıllık süreç içerisinde yapılamayan şeyleri yaptık ve ciddi anlamamda yaptık ve belediyenin borçları 280 milyon TL’ye inmişti” dedi.
“BORCUMUZU PANKARTLARLA DUYURUYORDUK”
Kayyum yönetiminin borç konusunda şeffaf davranmadığını belirten Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda aldığımız duyumlara göre, her ne kadar kayyumlara çağrıda bulunuyorsak da, bir türlü Batman Belediyesinin borçlarını söylemiyorlar. Geçenlerde Ekrem Canalp’ın bir açıklaması vardı. Batman Belediyesinin borçlarını yüzde 115’ten yüzde 30,5’e indirdiğini ifade ediyor. Ekrem Canalp, Hulusi Şahin’den Batman Belediyesini kaç milyar lira borçla devraldı ve şu anda Batman Belediyesinin borcu kaç milyar liradır? Çünkü bizim edindiğimiz bilgilere göre Batman Belediyesinin 5 milyara yakın borcu olduğu söyleniyor. Bu spekülasyonlara mahal vermeme adına biz nasıl ki her üç ayda bir Batman Belediyesinin gelir giderini sürekli olarak pankartlarda belediyeye asıyor idiysek, o da şeffaf bir şekilde açıklasın ve Batman halkı da var olan borçları öğrensin” diye konuştu.
Etiketler : #BORÇLAR,#AÇIKLANSIN,
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ENGELLİLER İÇİN HAYAT DEĞİŞTİREN MERKEZ
- 02REKTÖR DEMİR, HASANKEYF'TE MİNİKLERLE BULUŞTU
- 03FIRAT: 28 ŞUBAT UTANÇ VESİKASIDIR
- 04BAŞKAN ŞANSİ’DEN İSTİHDAM AÇIKLAMASI
- 05GELECEĞİN HEMŞİRELERİ MEDİCAL POİNT BATMAN’DA AĞIRLANDI
- 06EMEKLİ TOKİ’DE ÇATI YANGINI
- 07BAKAN GÖKTAŞ “BAĞIMLILIKLA TOPYEKÛN BİR MÜCADELE YÜRÜTÜLÜYOR”
- 0815 NOKTADA EKMEK SEFERBERLİĞİ
- 09RAMAZAN BEREKETİ ÇARŞI’DA DEVAM ETTİ
- 10ÜÇ MAHALLEDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILDI
- 11VERGİ BİLİNCİ BATMAN’DA ÖNE ÇIKTI
- 12RAMAZAN AKŞAMLARINDA MHP’DEN BİRLİK BULUŞMASI
- 1350 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 14“SOSYAL YARDIMLAR KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR”
- 15RAMANLI “AHLAKİ ÇÖKÜŞE GÖZ YUMMAK SORUMSUZLUKTUR”




Henüz Yorum yok