BATMAN’IN SUYU TEHLİKEDE !
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, resmi belgeleri kamuoyuyla paylaşarak kentin içme suyunun Sarım Havzası’ndaki madencilik faaliyetleri nedeniyle geri dönüşsüz biçimde kirlenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.
RESMİ BELGELER TEHLİKEYİ ORTAYA KOYUYOR'
Argunağa, Diyarbakır’ın Lice ilçesi Kılıçlı Köyü’nde başlatılan maden çalışmalarının, Batman’ın can damarı olan Silvan ve Dibni barajlarını doğrudan tehdit ettiğini belirtti. Devlet Su İşleri’nin (DSİ) hazırladığı resmi raporlarda da bu faaliyetlerin “su kirliliğine yol açacağı” açıkça ifade edilmesine rağmen bölgede sondajların sürdüğünü vurguladı. Argunağa’nın basınla paylaştığı DSİ yazılarında çarpıcı tespitler yer aldı. Argunağa, “Tüm bu resmi belgeler, kamuoyuna sunulan ‘ÇED gerekli değildir’ kararlarının gerçeği yansıtmadığını ortaya koyuyor. Yetkililer kendi kurum raporlarına rağmen göz yumuyor” dedi.
MUSLUKLARDAN ZEHİR AKABİLİR
Basın açıklamasında halkı da uyaran Argunağa, şunları kaydetti : “Batman’ın musluklarından akacak su, zehir taşıma riskiyle karşı karşıya. Bu yalnızca bir su meselesi değil; halk sağlığını, ekolojik dengeyi ve gelecek kuşakların yaşam hakkını tehdit eden bir yıkımdır. DSİ’nin kendi resmi belgeleri ‘su kirliliği yaratır’ diyorken bu projeye izin verilmesi, halkın sağlığıyla açıkça oynamaktır.” Açıklamasının sonunda Argunağa, halkı duyarlılığa çağırarak, “Bugün sessiz kalınırsa, yarın Batman’ın musluklarından akan su zehir olabilir. Su, yaşamdır; suyun kirlenmesi yaşamın kirlenmesidir. Batman’ın suyu kirletilemez, Batman’ın yaşam hakkı gasp edilemez” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01AİLE HEKİMLİĞİ EMEKÇİLERİNDEN ‘VERGİDE ADALET’ ÇAĞRISI
- 02“TARIM ARAZİLERİNİ VERİMLİ KULLANMAK ZORUNDAYIZ”
- 03AYDINKONAK KÖYÜNDE ÜRETİCİLERLE BULUŞMA
- 0467 BİN 673 YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 05GARZAN YUMURTA TESİSİNE TAM NOT
- 0618 Kilometrelik güzergâhta çizgi çalışması tamamlandı
- 07BELEDİYESİ ÇAĞRI MERKEZİ’NE GELEN KAYITLAR DİKKAT ÇEKİYOR
- 08TİCARİ ARAÇLARDA KIŞ LASTİĞİ DENETİMLERİ BAŞLADI
- 09ANSİAD Genel Başkanı Şakir Seven’den ORSİAD’a Ziyaret
- 10BÖLGE MİLLETVEKİLLERİNDEN ALMANYA’DAKİ ÊZİDÎLERE ANLAMLI ZİYARET
- 11BESO Başkanı Çiftçi: “Batman’ı E-Ticaret Üssü Yapmaya Kararlıyız”
- 12ELEKTRİK AKIMINA KAPILAN GENÇ HAYATINI KAYBETTİ
- 13TUAY-DER’den cezaevlerindeki kadınlara dikkat çekme eylemi
- 14BATMAN’DA SİLAH KAÇAKÇILIĞINA AĞIR DARBE
- 15MİLLETVEKİLİ RAMANLI KOZLUK’TA HALKLA BULUŞTU




Henüz Yorum yok