
Ekonomiyi canlandıracak buluşma
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), "Sektör Buluşmaları" adı altında tertip edeceği bir dizi toplantı ile Batman ekonomisine yön veren sektörlerin temsilcilerini bir araya getirecek.
Temsilcilerle daha verimli çalışma alanlarının oluşturulması ve sektörel sorunlar ele alınacak.
Bu kapsamda ilk olarak tekstil sektörü yatırımcılarıyla bir araya gelinerek, sektörde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileriyle oluşturulacak rapor ilgili yerlere sunulmak üzere hazırlanacak.
Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, "MÜSİAD Batman Şubesi olarak Batman ekonomisinin ve istihdamın düzenli şekilde büyümesine katkı sağlamak amacıyla içimizde bir çalışma gurubu oluşturduk. Bu çalışma gurubu yakın zamanda Batman'da aynı sektörde olan yatırımcıları bir araya getirecektir. İlk toplantımız tekstil sektörüne yönelik yapılacaktır. Toplantımızda sektörün sorunları, üretim binalarının fiziki yetersizliği, işçi taşımasında yaşanan zorluklar, nakliye problemleri, elektrik kesintileri, üretim aşamasında yaşanan zorluklar, İŞKUR, SGK ve diğer kurumlarla yaşanan zorluklar değerlendirilip çözüm önerileri masaya yatırılacaktır." dedi.
Özdemir, açıklamanın devamında şunları kaydetti: "Malumunuz üzere işveren-patron bir milletvekili veya bakan gördüğünde mutlaka işiyle ilgili mevcut bir sorunu dile getirerek yardım istemektedir. Ancak o an o soruna ilişkin ciddi bir veri olmadığı için sorunlar çözülememektedir. İşte bu sektör buluşmaları ile ilk defa Batman'da ekonomiye yön veren sektörlerin sorunları ele alınacak ve rapor haline getirilecektir. Raporların da takipçisi olacağımızın bilinmesi gerekmektedir. İlkin tekstil sektörü ile ilgili bir çalışma yapılması planlanmıştır. Ardından inşaat ve sanayide imalat sektörlerinin çalışması yapılacaktır."
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİNDEN ERKEN TEŞHİS SEFERBERLİĞİ
- 02ÖĞRENCİLER PETROL FIRIN ÜRETİM TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ
- 03Batman Sivil Toplum Kuruluşlarından Gazze için ortak açıklama
- 04EKMEN, “DEVLET, ÇİFTÇİNİN İŞÇİLİK YÜKÜNÜ PAYLAŞMALI”
- 05KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE FARKINDALIK ÇALIŞMASI
- 06Belediyede fidan dikim mevsimi başladı
- 07“Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı” toplantısı yapıldı
- 08DÜNYA HASTANESİ’NDE SEREBRAL PALSİ GÜNÜ ETKİNLİĞİ
- 091.399 KG SERA GAZI SALINIMI ÖNLENDİ
- 10Batman Müftülüğü'nden engellilere destek
- 11HOLLANDALI SÜRYANİ HEYETİ MOR KURYAKOS’U GEZDİ
- 12“İKTİDAR GAZZE KONUSUNDA SAMİMİ DEĞİL”
- 13TPAO BATMAN PETROLSPOR ATLETİZM SEÇMELERİNE İLGİ
- 14NASIROĞLU “TERÖRSÜZ TÜRKİYE’NİN YANSIMALARINI YAŞIYORUZ”
- 15BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI STK ZİYARETLERİ
Henüz Yorum yok