
1 Eylül mitingine çağrı
Batman Demokrasi Platformu bileşenleri, Diyarbakır'da 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlenecek mitinge katışım çağrısında bulundu.
Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda yapılacak “1 Eylül Dünya Barış Günü” mitingine ilişkin Batman Demokrasi Platformu bileşenleri, Gülistan Caddesi'nde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Feleknaz Uca, Necdet İpekyüz, Eğitim Sen Şube Başkanı Necati Dadak, SES Şube Eşbaşkanı Deniz Topkan, kayyum ile görevinden alınan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Sabri Özdemir katıldı. Açıklamada, Yunan Şair Yannis Rittos'un "Barış" şiirinin, "Barış sımsıkı kenetlenmiş elleridir insanların/sıcacık bir ekmektir o, masası üstünde dünyanın/Barış, bir annenin gülümseyişinden başka bir şey değildir" dizelerinin yer aldığı pankart açıldı.
'BARIŞIN SESİNİ YÜKSELTECEĞİZ'
Basın açıklaması öncesi konuşan HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, barış isteyenleri 1 Eylül'de alanlara çağırarak, "Bugün AKP ve MHP ittifakı halklara savaşı dayatmıştır. Bugün bu ittifak HDP'ye baskıları sürdürüyor ve milletvekillerini tutukluyor ama bunda başarılı olamıyor. Bugün aynı ittifak İmralı'da büyük bir tecrit uyguluyor. Bu tecrit aynı zamanda tüm Türkiye'ye, barışa uygulanmış bir tecrittir. 1 Eylül'de Diyarbakır'da tecride dur diyerek barışın sesini yükselteceğiz" dedi.
'İNADINA BARIŞ İNADINA ÖZGÜRLÜK’
Basın açıklamasını okuyan SES Batman Şubesi Eşbaşkanı Deniz Topkan ise Diyarbakır’daki barış mitingine katılım çağrısında bulunarak, "Farklı milliyetlerden ve mezheplerden halkların birbirine karşı düşman edilmeye çalışıldığı bugünlerde 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü sahiplenmek ve barış mücadelesinin tüm dünya halklarına mal etmek gibi önemli bir sorumluluğumuz var. Bu tarihi sorumluluğu yerine getirmek için barış ve demokrasi arayışları karşısında şiddeti tek çözüm yolu olarak dayatanlara karşı inadına barış inadına özgürlük talebimizi yükseltmek için içeride ve dışarıda barış mücadelesini devam edeceğiz" diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 013 YENİ KÖRÜKLÜ OTOBÜS HİZMETE BAŞLADI
- 02PERPIRA KÖPRÜSÜ MECLİS GÜNDEMİNDE
- 03KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 04ŞÖHRET OLMAK MI, OYUNCU OLMAK MI?
- 05BATMAN-DİYARBAKIR YOLU İKİ YÖNLÜ TRAFİĞE KAPANDI
- 06BATI RAMAN’DA YANGIN VE ACİL DURUM TATBİKATI
- 07GERCÜŞ’TE FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 08SERA OSB’YE İLK TALEP 300 DÖNÜMLÜK YATIRIMLA GELDİ
- 09BATMANLI PROFESÖR PİRİNÇÇİ’YE ZİYARET
- 10MUHTAR AK'TAN YEREL ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
- 11“SU KESİNTİLERİ YAŞAM HAKKINI İHLAL EDİYOR”
- 12Batman’da ambulans uçak 19 Aylık Bebek ve 20 yaşındaki genç için havalandı
- 13VALİLİK'TEN 'SAHTE PARSEL SATIŞI' UYARISI
- 14Türkiye’de Bir İlk: Batman’da Sürücü Akademisi Hizmete Girdi
- 15YETERSİZ TEKLİFE HAYIR! SAĞLIK-SEN MEYDANLARDA
Henüz Yorum yok