
Batman’da 57’nci Alay anıldı
Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve bünyesindeki Gençlik Merkeziyle, ‘Gençlik Sabah Namazında buluşuyor’ projesi kapsamında bu kez 57’nci Alay anılıp, vefa yürüyüşü gerçekleştirildi.
Şemseddin Güneş Camisinde sabah namazının kılınmasıyla başlayan anma ve vefa etkinliği, Kur’an-ı Kerim okunmasıyla devam etti. Ardından İl Müftüsü Turgut Erhan, 57’nci Alay, Çanakkale ve 1915 yıllardan, o yıllarda hayatını kaybedenlerin verdiği mücadeleden kesitlerle gençlerle hasbihal etti.
57’nci alayın dünyanın en kahraman alayı olduğunu belirten İl Müftüsü Erhan, “57’nci Alay kendisinden yaklaşık 5-6 kat daha büyük bir düşman gücüne karşı taarruza geçmiştir. Bütün askerler siperlerde bayramlaştı, Kur’an okundu ve dehşet verici savaş başladı. 10'ar kişilik gruplar halinde düşmana saldıran 57’nci Alay binlerce düşman askerini geride bırakarak kaçan Anzaklara ilk derslerini vermişlerdi. 57’nci Alay, dünya üzerinde en çok madalya sahibi olan alay olduğu için dünyanın en kahraman alayı olarak nitelendirilmektedir.” diye konuştu.
Şemseddin Güneş Camisinde sabah namazının kılınmasının sonra, gençlere çorba ikramında bulunuldu. Okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duaların ardından, gençler camiden Atatürk Parkına kadar yürüyüş yaptı. Atatürk Parkında son bulan yürüyüşten sonra, yine İl Müftüsü Turgut Erhan ve Gençlik Merkezi Müdürü Musab Baran, hayatını kaybetmiş tüm şehitlere dua ettiler.
57’nci Alayı anma ve vefa yürüyüşüne Vali Yardımcısı Mekan Çeviren, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren, İl Müftüsü Turgut Erhan, Gençlik Merkezi Müdürü Musab Baran, okul müdürleri ve yüzlerce genç katıldı.
Düzenlenen etkinliğe katılan herkese teşekkür eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren, yeni nesillerin bilinçli, inançlı, vefalı ve dürüst yetiştiğini söyledi. Eren, “81 ilde olduğu gibi ilimizde de yaptığımız ‘Ecdadımızın izinde 57. Alay’ı Anma ve Vefa yürüyüşüne’ gösterilen ilgi bizleri son derece mutlu etmiştir. Gençlerimizle yaptığımız tüm etkinlikle büyük ilgi görüyor. Bu da gençlerimizle geleceğe güvenle bakmamıza neden oluyor. Kurum olarak bu tür etkinliklere daha çok ağırlık verip gençlerimizle bir araya gelmeye devam edeceğiz.” dedi.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01İl Başkanı Gençlikle Kızılcahamam’da Geleceği Konuşuyor
- 02İLUH BULVARI AÇILIŞA HAZIR
- 03VALİ CANALP’TEN BAKAN ŞİMŞEK’E TAZİYE MESAJI
- 04ÜCRETSİZ Wİ-Fİ HİZMETİNE GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ
- 05MÜZE MÜDÜRÜ ALPER’İN AİLESİNE ANLAMLI ZİYARET
- 06MADDE BAĞIMLILARINA YÖNELİK TEDAVİ KOMPLEKSİ
- 07ŞÜPHELİ ARAÇTA ARAMA YAPILDI
- 08Batman Belediyesinden madde bağımlılığına karşı kültürel seferberlik
- 09DİŞ HASTANESİ 2026'DA HİZMETTE
- 10ZORAVA'NIN KAYIP HİKAYESİ
- 11“SÖZ VERDİK, BİR BİR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
- 12Batman’da 34 Yıl Sonra Duygusal Buluşma
- 13Batman Havalimanı’na modern soğutma sistemi
- 14VALİ CANALP “BATMAN HAVALİMANI KLİMA SORUNU GİDERİLİYOR”
- 15BATMAN’DAN SİİRT’E PSİKOSOSYAL DESTEK EĞİTİMİ
Henüz Yorum yok