
Batman’da Mesleki Kariyer Günleri başladı
Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde lise öğrencilerine yönelik 3. Mesleki Kariyer Günleri programı düzenlendi.
Batman Kültür Merkezi konferans salonunda başlayan 3. Mesleki Kariyer Günleri’nin ilk oturumuna Vali Yardımcısı Sedat İnci, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Cumhuriyet Savcısı Eren Dağ, Batman Barosu Başkanı A.Hamit Çakan, İlahiyatçı Akademisyen Şükrü Aydın, Milli Eğitim Müdür yardımcısı M.Naci Şemdinoğlu, RAM İdarecileri ve öğrenciler katıldı.
3. Mesleki Kariyer Günleri programının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, “Geleneksel hale getirdiğimiz Mesleki Kariyer günlerinin 2016-2017 eğitim öğretim yılındaki ilk toplantısını gerçekleştiriyoruz. Bu toplantının ilk davetlileri, okullarımızın 12. sınıf öğrencileri sizlersiniz. Mesleki Kariyer günlerinin mesleklerinizin seçiminde sizlere faydalı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran’ın konuşmasının ardından 3. Mesleki Kariyer Günleri programının ilk oturumunda Vali Yardımcısı Sedat İnci, Cumhuriyet Savcısı Eren Dağ, Batman Barosu Başkanı A.Hamit Çakan ve İlahiyatçı Akademisyen Şükrü Aydın meslekleriyle ilgili konuşmalarını yaptılar. Katılımcılar, yapılan konuşmaların ardından öğrencilerin sorularını cevaplandırdılar.
İki gün boyunca sürecek olan 3. Mesleki Kariyer Günleri programı; tıp, eğitim, hukuk, iktisat alanları başta olmak üzere toplam 43 meslek tanıtımı yapılacak.
Program ile öğrencilerin gelecekteki meslek seçiminin önemi, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre meslek seçmenin sosyal hayata etkisi, kişilik ile meslek seçimi arasındaki uyumun önemi, mesleklerin gerektirdiği yetenekler, çalışma ortamı ve koşulları, meslekte ilerleme ve mesleğin getirdiği yaşam kalitesi ile ilgili olarak katılımcılar öğrencilere bilgi verdi.
Programda, meslek seçimi ile ilgili merak ettikleri konular hakkında öğrencilerin soruları cevap bulacak.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HATIRA ORMANINDA AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
- 02BAŞARILI ÖĞRENCİLERDEN İL MÜDÜRÜ CİĞER’E ZİYARET
- 03SASON’UN ZİRVESİNE GİDEN YOL AÇILIYOR
- 04ÇOCUKLARIN TALEBİ ÜZERİNE PARKA OYUN ALANI KURULDU
- 05“TÜRKİYE YARDIM ULAŞTIRACAK GÜCE SAHİPTİR”
- 06İHSAN TAŞ’TAN SEKTÖRE ÇAĞRI: "BEYAZ PERDE KAPANIYOR"
- 07“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 08KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 09İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 10EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 11EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 12UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 13ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 14ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 15KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
Henüz Yorum yok