
mutasyonlu virüse rastlanmadı
Okul binasında incelemelerde bulunan Vali Hulusi Şahin, Kültür Mahallesi’nin yeni eğitim öğretim yılında liseye kavuşacağını söyledi.
4 katlı eğitim yuvasının özel okul olarak Batman’a hizmet verdiğini belirten Vali Şahin, “Kültür Mahallesi’nde okula ihtiyacımız var. Bir dizi görüşme sonrası Vakıfbank, bu eğitim binasını Milli Eğitim Bakanlığına hibe etti. Desteğini gördüğümüz Milli Eğitim Bakanımıza, Vakıf Bankasının kıymetli yönetim kuruluna ve Milletvekilimiz Ziver Özdemir’e teşekkür ediyorum. Onların sayesinde güzel bir okula kavuşmuş olduk. Bir yıldır okulun boş olmasının getirdiği hasar söz konusu. Kısa süre içinde okulun tamiratını yapıp eğitim-öğretime hazır hale getireceğiz. Böylece bu bölgedeki büyük eğitim ihtiyacını da kapatmış olacağız. Eylül ayına yetiştireceğimiz okulumuzu liseye dönüştüreceğiz.” dedi.
Batman'da yoğun bakımda doluluk oranı yüzde 50'nin altında
İncelemelerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Şahin, Batman’da Coronavirus rakamlarında ciddi bir düşüşün yaşandığını belirtti.
Batman halkının tedbirlere uyduğunu söyleyen Şahin, "Ağustos ayının ortalarında çok yüksek rakamları görmüştük. O günden itibaren aldığımız tedbirler, sıkı denetimler ve vatandaşlarımızın da hassasiyeti gerçekten çok ciddi bir düşüş oldu. Hatta öyle bir noktaya geldik ki yoğun bakım doluluk oranlarımız yüzde 50’nin altına düştü.” diye konuştu.
"Salgını mutasyonlarıyla birlikte yenmeye çok yakınız"
Bir soruya ilişkin Batman’da mutasyonlu virüsün tespit edilmediğini aktaran Şahin, “Biz salgının ilk gününden itibaren sıkı karantina uyguluyoruz. Hastalanan evlere, mahallelere, köylere karantina uyguluyoruz. Böyle bir mutasyonda yakalansa bunun bulunduğu yerde yok edecek tedbirlerimiz de var. Şu an itibariyle biz tüm salgını mutasyonlarıyla birlikte yenmeye çok yakınız. Yeter ki aşılamaya yeterli ilgiyi gösterelim ve tedbirlere de yani maske mesafe ve temizlik tedbirlerine uyalım. Sokağa çıkma kısıtlamalarına uyalım. Bununla beraber biz mutasyonlu halini de eski halini de yeneceğiz.” ifadelerini kullandı.
"Aşılama gayet iyi gidiyor"
Batman’da aşılama çalışmalarının sorunsuz ilerlediğini vurgulayan Vali Şahin, “Aşılama gayet iyi gidiyor. Batman olarak gayet iyi durumdayız. Zaten rakamları Bakanlığımız açıklıyor. Bir plan ve takvim var. Bu plan ve takvim çerçevesinde aşılama devam ediyor.” dedi.
Vali şahin, sırası geldiğinde Coronavirus aşısını yapacağını da sözlerine ekledi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 02Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 03ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 04Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 05BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
- 06“BASIN, HAKİKATİ ULAŞTIRMA VAZİFESİNİ ÜSTLENİYOR”
- 0724 Temmuz Basın Bayramı Kutlu Olsun
- 08BAMMED: GAZETECİLİK HALKIN SESİ, VİCDANIN KALEMİDİR
- 09“BATMAN BASINI KIYMETLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR”
- 10ÖĞRENEN MAHALLELER, BİLİNÇLİ AİLELER PROJESİ SÜRÜYOR
- 1160 SU KUYUSUNDA BAKIM VE VERİMLİLİK ÇALIŞMASI
- 12SEMT PAZARLARI DENETLENİYOR
- 13“TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASIN, GÜÇLÜ DEMOKRASİLERİN TEMELİDİR”
- 14GENÇ ASKON’DAN BASIN BAYRAMI BULUŞMASI
- 15BGYC’DEN 24 TEMMUZ MESAJI
Henüz Yorum yok