
Batman'da 26 köyün sokağı parke taşıyla döşeniyor
Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, yaptığı açıklamada, bu sene köy sokaklarına 123 bin metrekare parke taşının döşeneceğini belirterek, şimdiye kadar 26 köyün sokağının parke taşıyla döşendiğini bildirdi.
Gercüş ilçesine bağlı Seki köyünde 5 bin metrekarelik alana parke taşları döşenmesi köy sakinlerini sevindirdi.
İl Özel İdare Genel Sekreterliğinin yapımına başladığı köydeki sokaklar parke taşlarıyla güzelleşti. Parke taşıyla döşenen sokaklarda köylüler daha önce toz, çamur ve çukurlardan geçemediği yollardan şimdi rahat bir şekilde geçiyorlar.
Konuyla ilgili açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, "Vatandaşımıza yaptığımız hizmetlerin yanında altyapısı biten köylerimizde parke taşı çalışması yapıyoruz. Bu hizmeti bütün köylerimize de sunmayı planlıyoruz. Altyapısı bittikçe köylerimizde bu kapsamda 123 bin metrekare parke taşı planladık. Parke taşı çalışmasıyla ilgili köylülerimizden çok olumlu geri dönüşler oluyor. Çok temiz bir ortama kavuşuyorlar. Çocukları daha sağlıklı bir ortamda büyüyor ve oyun oynuyor. Dolayısıyla biz de bu sene için 26 tane köyümüzde parke taşı çalışması yapıyoruz ve altyapısı biten köylerimizde devam edeceğiz. 75 tane projemiz var. Asfalt ve beton yol olarak da 235 kilometre yol planlamamız var. Beton köprü planlamamız, asma köprü planlamamız var." dedi.
Köylerinin parke taşlarıyla döşenmesinin sevincini yaşadıklarını söyleyen Seki köyünün muhtarı Şehmus Ertekin de "Bu parke taşlarının yapılması için müracaatta bulundum. Allah razı olsun, kaymakamımız dilekçemizi havale etti ve İl Özel İdaresi yapmaya karar verdi. Sokaklarımızda önceden çamurdan yürüyemiyorduk. Hayvan beslediğimiz için sokaklarımız hep çamur oluyordu. Şimdi ise rahatlığa, temizliğe kavuştuk. Şu anda parke taşı döşediler ve yol sıkıntımız kalmadı. Bizim de şehirler gibi sokaklarımız temiz ve güzel oldu." şeklinde konuştu.
Daha önce yürümekte bile zorlandıkları sokakların parke taşlarıyla yapılmasındaki memnuniyetlerini dile getiren köy sakinleri ise sokaklar temiz olacağından dolayı sevindiklerini ifade ettiler.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HATIRA ORMANINDA AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
- 02BAŞARILI ÖĞRENCİLERDEN İL MÜDÜRÜ CİĞER’E ZİYARET
- 03SASON’UN ZİRVESİNE GİDEN YOL AÇILIYOR
- 04ÇOCUKLARIN TALEBİ ÜZERİNE PARKA OYUN ALANI KURULDU
- 05“TÜRKİYE YARDIM ULAŞTIRACAK GÜCE SAHİPTİR”
- 06İHSAN TAŞ’TAN SEKTÖRE ÇAĞRI: "BEYAZ PERDE KAPANIYOR"
- 07“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 08KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 09İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 10EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 11EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 12UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 13ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 14ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 15KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
Henüz Yorum yok