
Batman’da bariyersiz kanal ölüme davetiye çıkarıyor
Şimdiye kadar bir kişinin ölümüne, birçok kişinin de yaralanmasına neden olan Batman'ın “İkinci İluh Deresi” olarak adlandırılan bariyersiz kanalizasyon kanalına dün akşam bir motosiklet daha düştü. Kazada, 2 çocuk ağır yaralandı.
Batman merkez Hilal Mahallesi'nde 16 yaşındaki bir çocuğun düşerek hayatını kaybetmesi üzerine gündeme gelen ve halk arasında “İkinci İluh Deresi” olarak adlandırılan kanal, tehlike saçıyor.
“İkinci İluh Deresi” olarak da adlandırılan kanalizasyon kanalının bariyersiz olmasından dolayı sık sık meydana gelen kazalar halkın tepkisine neden olurken, yapılan tüm çağrılara rağmen kanalın çevresinde herhangi bir önlem alınmadığı görülüyor.
2 çocuğun ağır yaralandığı kaza ise dün saat 22.00’de Hilal Mahallesi Batman Sebze ve Meyve Hali önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, kanalın yakınında bulunan düğün salonuna giden motosikletli, biri 13 diğeri 16 yaşındaki 2 çocuk, bariyersiz kanalizasyon kanalına düştü. İsmi öğrenilemeyen çocukların kazada ağır yaralandığı öğrenildi.
Motosikletin kanala düştüğünü gören çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine kaza yerine gelen ambulanslarla ağır yaralı çocuklar, bulundukları yerden çıkarılıp Bölge Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Polis kaza yerinde incelemelerde bulunurken, dereye düşen motosiklet ise kaza yerine çağrılan çekici yardımıyla bulunduğu yerden çıkarıldı.
“Yetkililerden bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz”
Yaşanan bunca ölümlü ve yaralanmalı kazalara rağmen yetkililerin kanal çevresiyle ilgili hiçbir önlem almadığını belirterek tepki gösteren çevre sakinlerinden Şehmus Ercan, “Burada yaklaşık 12 kazaya rastladım. Geçen kış yine bu kanala düşen bir genç vefat etti ve 3 gün boyunca kanalda kaldı, bulunamadı. Yetkililerden bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz. Bu yolda ışıklandırma ve şeritlerde çizgiler olsun. Bu kazaların bir daha olmamasını istiyoruz.” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HATIRA ORMANINDA AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
- 02BAŞARILI ÖĞRENCİLERDEN İL MÜDÜRÜ CİĞER’E ZİYARET
- 03SASON’UN ZİRVESİNE GİDEN YOL AÇILIYOR
- 04ÇOCUKLARIN TALEBİ ÜZERİNE PARKA OYUN ALANI KURULDU
- 05“TÜRKİYE YARDIM ULAŞTIRACAK GÜCE SAHİPTİR”
- 06İHSAN TAŞ’TAN SEKTÖRE ÇAĞRI: "BEYAZ PERDE KAPANIYOR"
- 07“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 08KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 09İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 10EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 11EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 12UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 13ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 14ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 15KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
Henüz Yorum yok