
İdlib’e acil yardım çağrısı
İdlib’e acil yardım çağrısı
Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından Suriye’nin İdlib kentinde yaşanan insanlık dramı sebebiyle ‘Batman’dan İdlib’e Acil Yardım Çağrısı’ kampanyası başlattı.
YARDIM ÇEKLERİ HAZIRLANDI
Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, Suriye’nin İdlib kentinde, rejim ve Rus uçakları tarafından düzenlenen saldırıların ardından ‘acil yardım çağrısı’ yaptı. Memur- Sen il binasında biraraya gelen platform üyeleri, basın açıklaması yaptı. Burada konuşan Platform dönem sözcüsü Ramazan Çelikal, “Kızılay, Batman IHH ve Yedi Başak Derneklerinin ‘İdlib’e Acil Yardım Çağrısı’ sloganıyla açmış oldukları yardım kampanyalarına Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformunun tüm bileşenleriyle destek olup sahaya inmeye karar verdik.
Kampanyamız; Acil olarak ihtiyaç duyulan malzemeler olan; Mat, Halı, Hasır, Soba, Yakacak, Mutfak seti, Un, Temiz içme suyu, Konserve, Gıda kolisi, Bebek kolisi, Hijyen paketi, Battaniye, Sünger yatak ve her çeşit kışlık giyim malzemesi toplanarak tırlarla sınır bölgesine gönderilecek. Nakdi yardım yapmak isteyenler için de 20’şer TL’lik çekler hazırlanmış olup, Kızılay ve IHH banka hesapları bu amaçla kamuoyu ile paylaşılmıştır.
Bugün yanı başımızdaki kardeşlerimize sahip çıkma günüdür. 4 milyona yakın insanın yaşadığı İdlib’te bombardımanların devam etmesi halinde dramın büyüklüğünü tahayyül bile etmek istemiyoruz. Yarın çok geç olabilir, Bugün kardeşliğimizi gösterme günüdür.
Katliamlarına aralıksız devam ederek mazlum Suriye halkını yalnızlaştırmak isteyenlere inat, Kardeşlerimize kesintisiz yardımlarla, zulmü boğacağımızı ispat etmeliyiz. Gün Kardeşlik günüdür, Gün paylaşım günüdür” dedi.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ULAŞIM MASTER PLANI HAZIRLIĞI BAŞLADI
- 02“BU YATIRIMLAR YENİ DEĞİL”
- 03İNSAN KAÇAKÇILIĞINA KARŞI TOPLANTI
- 04178 TON TIBBİ ATIK BERTARAF EDİLDİ
- 05ZEHİR TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE: 8 TUTUKLAMA
- 06Sason’da ikinci tur köy ziyaretleri
- 07Vali Canalp, Sason Cobet Yaylasında ilk bal sağımına katıldı
- 08Hasankeyf Kaymakamı İmrak, 100'ncü hane ziyaretini gerçekleştirdi
- 09Belediye, Kentsel Dönüşüm Projesi için geri sayımı başlattı
- 10Belediye itfaiyesinden yangınlara karşı hayat kurtaran uyarılar
- 11Batman Üniversitesi’nde bu yıl 2602 yeni öğrenci kontenjanı
- 12BATMAN’DA MEZARLIK HİZMETLERİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 13BATMANLI GENÇ İŞ İNSANI SERHAT AKSOY'UN LONDRA’DAKi BAŞARISI
- 14VALİ CANALP, MÜDÜRLERİ MAKAMINDA KABUL ETTİ
- 15BATMANLI HEMŞEHRİMİZE ÖNEMLİ GÖREV
Henüz Yorum yok