
MALABADİ’DE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
Batman İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen Malabadi Rekreasyon ve Mesire Alanında yürütülen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in bölgenin turizm potansiyelini artıracak ve vatandaşlara yeni bir dinlenme alanı sunmak üzere Malabadi Köprüsünün Batman ayağında kalan kısmında mesire alanı oluşturulması talimatı üzerine Kozluk Kaymakamlığı tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda hazırlanan ve İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen Malabadi Rekreasyon ve Mesire Alanında yürütülen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Şubat ayında Vali Ekrem Canalp ve Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun katılımıyla temeli atılan mesire alanında yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan İl Özel idaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, proje kapsamında yürütülen çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda hızla devam ettiğini belirterek “Tarihi ve kültürel değeriyle ilimizin önemli simgelerinden biri olan Malabadi Köprüsü çevresinde başlatılan mesire alanı çalışmalarıyla, vatandaşlarımıza sosyal yaşam alanları kazandırılması ve turizm potansiyelinin artırılması hedefliyoruz. Proje kapsamında oluşturulacak 6500 metrekarelik yeşil alanda piknik yerleri, çocuk oyun parkurları, yürüyüş yolları ve seyir terasları yer alacak. Alana 140 adet gölge ağacı, 50 adet kokulu sarmaşık ve 1500 adet botanik bitki ekilecek. Alanda 1 adet 120 metrekare restoran, 185 metrekare seyir terası, 110 metrekare mescit, kadın ve erkek WC’leri, 92 araç kapasiteli otopark ve 350 metre uzunluğunda taş duvar oluşturulacak” dedi.
Güvenliğin ön planda tutulduğu projede 24 adet yüksek çözünürlüklü güvenlik kamerası ve 93 adet Selçuklu motifli dekoratif aydınlatma direği yer alacak. 500 metrekare ahşap seyir terasları, 4000 metrekare yürüyüş yolu ve 250 metrekare çocuk oyun alanı ile Malabadi Köprüsü’nün turistik cazibesi artırılacak.
Yapımı devam eden Malabadi Mesire Alanı tamamlandığında hem yerel halkın hem de ilimizi ziyaret eden misafirlerin faydalanabileceği nitelikli bir sosyal donatı alanı olarak hizmet verecek.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 02Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 03ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 04Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 05BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
- 06“BASIN, HAKİKATİ ULAŞTIRMA VAZİFESİNİ ÜSTLENİYOR”
- 0724 Temmuz Basın Bayramı Kutlu Olsun
- 08BAMMED: GAZETECİLİK HALKIN SESİ, VİCDANIN KALEMİDİR
- 09“BATMAN BASINI KIYMETLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR”
- 10ÖĞRENEN MAHALLELER, BİLİNÇLİ AİLELER PROJESİ SÜRÜYOR
- 1160 SU KUYUSUNDA BAKIM VE VERİMLİLİK ÇALIŞMASI
- 12SEMT PAZARLARI DENETLENİYOR
- 13“TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASIN, GÜÇLÜ DEMOKRASİLERİN TEMELİDİR”
- 14GENÇ ASKON’DAN BASIN BAYRAMI BULUŞMASI
- 15BGYC’DEN 24 TEMMUZ MESAJI
Henüz Yorum yok