Kürt Dil Platformu’nun temsilciliği açıldı
Kürt Dil Platformu’nun temsilciliği açıldı
Kürt Dil Platformu (PZK-Platforma Zimanê Kurdî) Batman’da gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile temsilcilik açtıklarını duyurdu.
“PARLAMENTO PRATİK ADIM ATMALI”
Kürt Dil Platformu’nun Genel İş Batman Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer ve görevden alınarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Demir’in yanı sıra HDP, PAK, PDK-Bakur, İHD, Ahmedê Xanî Derneği, Nubihar, Arî Derneği ve daha birçok dernek temsilcilerinin katılımıyla çok sayıda dernek ve kurum temsilcisi katıldı.
Batman’da temsilcilik açtıklarını belirten Kürt Dil Platformu Sözcüsü Şerefxan Cizîrî, platformun oluş sürecine değinerek, ilk defa 9 partinin bir araya gelerek bir oluşum içine girdiğini söyledi. 3 yıl önce Diyarbakır’da kurulan platformun çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Cizirî, Mardin’in ardından Batman’da temsilcilik açtıklarını söyledi. Temsilcilik açmaya devam edeceklerini kaydeden Cizîrî, Adıyaman, Şırnak, Van ve Urfa’da da temsilcilik açacaklarını söyledi. Şartların oluşması halinde metropollerde de temsilcilik açacaklarının altını çizen Cizîrî, “Kürt dilinin resmi dil olması yününde çalışmalarımız devam ediyor. Resmi ve eğitim dili olması gerektiğini belirtiyoruz.
Parlamentonun bunu gündeme alıp bu yönlü çalışma yürütmesi gerekiyor.
Parlamentonun Kürtçe konusunda vaat yerine pratik adımlar atması gerekiyor” diye konuştu. Amaçlarının siyasi parti ve kurumlarının katılımı ile Kürt dilini yaşamın her alanına taşımak olduğunu belirten Cizirî, bunun hayata geçmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01''BATMAN EN AZ BORÇLU OLAN BELEDİYELERDEN BİRİ''
- 02KADINLAR ŞİDDETE KARŞI BİR ARAYA GELDİ
- 03OYMATAŞ OSB’DE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI
- 04İL BAŞKANI ŞANSİ’DEN DİDİM TEŞKİLATINA NEZAKET ZİYARETİ
- 059 İLDE YASA DIŞI BAHİS OPERASYONU: 38 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- 06AİLE HEKİMLİĞİ EMEKÇİLERİNDEN ‘VERGİDE ADALET’ ÇAĞRISI
- 07“TARIM ARAZİLERİNİ VERİMLİ KULLANMAK ZORUNDAYIZ”
- 08AYDINKONAK KÖYÜNDE ÜRETİCİLERLE BULUŞMA
- 0967 BİN 673 YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 10GARZAN YUMURTA TESİSİNE TAM NOT
- 1118 Kilometrelik güzergâhta çizgi çalışması tamamlandı
- 12BELEDİYESİ ÇAĞRI MERKEZİ’NE GELEN KAYITLAR DİKKAT ÇEKİYOR
- 13TİCARİ ARAÇLARDA KIŞ LASTİĞİ DENETİMLERİ BAŞLADI
- 14ANSİAD Genel Başkanı Şakir Seven’den ORSİAD’a Ziyaret
- 15BÖLGE MİLLETVEKİLLERİNDEN ALMANYA’DAKİ ÊZİDÎLERE ANLAMLI ZİYARET




Henüz Yorum yok