15 FİRMA TEKNOKENT’E BAŞVURDU
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez, 2021 yılında sadece yüzde 10 oranında tamamlanan ancak 2022 yılında tamamlanma ve proje üretme aşamasına gelinen Batman Teknokent’i ziyaret etti.
Ziyarette Bakan Yardımcısı Dönmez, Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, il ve üniversite yöneticileri tarafından karşılandı. Prof. Dr. İdris Demir, Batman Teknokent’te incelemelerde bulunan Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez’e, gelinen aşamalar hakkında bilgi verdi. 15 aday firmanın Teknokent'te yer almak için ön başvuru yaptıklarını belirten Rektör Demir, bu firmalardan 5’inin proje başvurusunu tamamladığı, hakem değerlendirmesinden olumlu sonuç alan 2 firmadan bir tanesiyle sözleşme imzalandığı, 3 firmanın başvurusunun ise değerlendirme aşamasında olduğu bilgisini paylaştı.
Batman Teknokent’te, üniversitenin akademik personelinin danışmanlığında yapılacak projelerin hem bölgenin hem de Türkiye’nin AR-GE potansiyeline önemli katkılar sağlayacağını kaydeden Rektör Demir, Teknokent’in bilimsel çalışmaların ticarileştirmesine de olanak sunacağını dile getirdi. Batman Teknokent sayesinde Batman Üniversitesinin şehirle olan bağlarının da güçleneceğinin altını çizen Rektör Demir, Batman Teknokent’in, üniversite-sanayi iş birliğini sağlamaya, Türkiye için sürdürülebilir kalkınmanın unsurlarından birisi olmaya yönelik de bir girişim olduğunu söyledi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MAHALLELERDE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 02SU KAYIPLARINA BÜYÜK DARBE
- 03İL BAŞKANI ŞAHİN “GAZZE’DEKİ İNSANİ KRİZİN HER GEÇEN GÜN DERİNLEŞİYOR”
- 04GÖKMEN BEBEK, 62 GÜNLÜK YAŞAM MÜCADELESİNİ KAZANDI
- 05İL BAŞKANI ÇETİN’DEN BAŞSAVCI ARIDURU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
- 06Batman’da Kadın İstihdamına Güç Katacak Destek
- 07MAİLO, UYUŞTURUCUNUN KOKUSUNU ALDI
- 08GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ İLK ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLADI
- 09ORYANTİRİNG’TE BÜYÜK BAŞARI: 3 TAKIM TÜRKİYE FİNALLERİNDE
- 10STK TEMSİLCİLERİNE GÖĞÜS HASTALIKLARI EĞİTİMİ
- 11YENİ KENT MEZARLIK BAĞLANTI YOLU ASFALTLANDI
- 12TGK AKADEMİ ANKARA’DA HİZMETE AÇILDI
- 13KUZEYDOĞU ÇEVRE YOLU BATMAN TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK
- 14PETROLSPOR, SOL BEK SUBAŞI’YLA ANLAŞTI
- 15OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI




Henüz Yorum yok