Çiftçiler mercimek hasadına başladı
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hasat mevsimi başladı. Batman merkeze bağlı Recepler (Receba) köyü çiftçileri mercimek hasadına başladı. Mercimek hasadına başlayan Batmanlı çiftçiler, bu yılki mercimek verimli olduğunu belirterek hasadın kendilerini memnun ettiğini söylediler.
Yaz mevsimin sıcak günlerine denk gelecek Ramazan orucu çiftçilerin işlerini yoğunlaştırdı. Çiftçiler, Orucu gelmeden tarladaki tüm işlerini yoğun bir mesai ile bitirmeyi hedeflediklerini ve Ramazan ayında ise istirahata çekineceklerini ifade ettiler.
Çiftçilerden Cemal Karahan, “Kasım ayında ektiğimiz mercimek hasadına başladık. Bizler bu gün itibarıyla toplamaya başladık. Ramazan öncesi toplanmasak bayram sonrasına kalacağından hepsi bozulacak. Bu yüzden yoğun bir mesai harcayarak mercimekleri topluyoruz. Mercimekleri topladıktan sonra patos yapacağız. Oruç gelmeden tüm işlerimizi bitirmeyi hedefledik." dedi.
Yıllarca köyde tarım işiyle uğraştığını ifade eden Muhyeddin Karahan ise "Bu yılki mercimeklerin iyi ve bereketli olacağını umuyoruz. Mercimeklerin tam hasadıdır. Bu yüzden ramazan gelmeden yoğun bir çalışmayla bıçak ve patos işlerimizi bitireceğiz. Çiftçilerin işleri çok zordur. Gerçeği eskiden tarlada tırpanlar ile çalışıyorduk ve bu da çok daha zor oluyordu. Ama şimdi imkânların iyileşmesiyle traktörün arkasına bağladığımız mercimek biçme makinesiyle yapıyoruz. Bu da işimizi rahatlıyor. Çiftçiler olarak devletin desteklerine her zaman ihtiyaçlarımız var. Allah Teâlâ tüm çiftçilere bol mahsul nasip etsin."diye konuştu.
Tarlada günlükçü olarak çalışan işçiler de “Biz de burada günlük yevmiye karşılığında çalışıyoruz. Havaların sıcak olmasından dolayı işimiz biraz zor oluyor. Ama ekmek parası için bu zorluğa katlanmak zorundayız.” şeklinde konuştular.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01KAPLAN’DAN ÇARŞI ESNAFINA ZİYARET
- 02RİSKLİ YAPILARDA YIKIM VE RUHSAT SÜREÇLERİ TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR
- 03NASIROĞLU’NDAN DUHOK’TA BÖLGESEL BARIŞ MESAJI
- 04AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİNE ZİYARET
- 05“KÜRTLERİN ONURU KORUNMALI VE TÜRKLERİN KAYGILARI GİDERİLMELİ”
- 06BELEDİYEDEN AMATÖR KULÜPLERE BÜYÜK DESTEK
- 07ÇOCUKLAR HEM ÖĞRENDİ HEM EĞLENDİ
- 08DİYARBAKIR YOLUNDA YAPIM ÇALIŞMASI VE SİS UYARISI
- 09DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ'NDE ANLAMLI ZİYARET
- 10EKİM AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 11DEM PARTİLİ ODUNCU, "İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE"
- 12SONBAHAR'DA BUDAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI
- 13BELEDİYE TRAFİK İŞARET VE İŞARETLEMELERİNE AĞIRLIK VERDİ
- 14NASIROĞLU, STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANI ŞENEL’İ ZİYARET ETTİ
- 15HÜDA PAR’dan Meteoroloji Müdürlüğü'ne ziyaret




Henüz Yorum yok