
‘Toplumu ikiye bölmek istiyorlar’
16 Nisan Halk oylaması öncesi Batman’a gelerek hayır kampanyasını yürüten CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer “Toplumu nerdeyse ikiye bölen bir anayasa değişikliği ile tek adamlığa gidişi bize zorla kabul ettirmeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu.
İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’den oluşan CHP heyeti, referandum çalışmasına ilişkin “hayır” kampanyasını yürütmek üzere Batman’a geldi. CHP heyeti Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar ile birlikte , esnafla bir araya geldi, bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti.
‘HER İNSAN ÖZGÜRCE YAŞAMALI’
Referandumda “hayır” oyu verilmesi gerektiğini belirten Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer “Çocuklarımızın ve geleceğimizin nasıl bir yaşam biçimine sürüklendiği konusunda çok önemli bir seçim kondu önümüze. Türkiye’de bunca problem varken, ekonomik sıkıntı ve barış ile ilgili sıkıntı varken, toplumu nerdeyse ikiye bölen bir anayasa değişikliği ile tek adamlığa gidiş başladı. Adı anayasa olan bir metni, bize zorla kabul ettirmeye çalışıyorlar. Nerde ve kimler tarafından yazıldığı belli olmayan, bütün görüş ve kesimlere karşı tek kendi görüşünü kurgulayan bir anayasa değişikliği. OHAL süreci, darbecilerden ziyade, bütün muhalif kesimlere yapılan bir baskı aracıdır. Ama burada doğan çocuklar, doğduklarından beri OHAL ile yaşıyor. Biz, her insanın, kendi kültürü ve yaşam biçimi ile özgürce yaşamasını istiyoruz” dedi.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01178 TON TIBBİ ATIK BERTARAF EDİLDİ
- 02ZEHİR TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE: 8 TUTUKLAMA
- 03Sason’da ikinci tur köy ziyaretleri
- 04Vali Canalp, Sason Cobet Yaylasında ilk bal sağımına katıldı
- 05Hasankeyf Kaymakamı İmrak, 100'ncü hane ziyaretini gerçekleştirdi
- 06Belediye, Kentsel Dönüşüm Projesi için geri sayımı başlattı
- 07Belediye itfaiyesinden yangınlara karşı hayat kurtaran uyarılar
- 08Batman Üniversitesi’nde bu yıl 2602 yeni öğrenci kontenjanı
- 09BATMAN’DA MEZARLIK HİZMETLERİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 10BATMANLI GENÇ İŞ İNSANI SERHAT AKSOY'UN LONDRA’DAKi BAŞARISI
- 11VALİ CANALP, MÜDÜRLERİ MAKAMINDA KABUL ETTİ
- 12BATMANLI HEMŞEHRİMİZE ÖNEMLİ GÖREV
- 13ETİKET VE FİYAT DENETİMİ YAPILDI
- 14KAÇAK SİGARA OPERASYONU: 8.940 PAKET ELE GEÇİRİLDİ
- 15BAKAN MEMİŞOĞLU’NDAN BATMAN’A TEŞEKKÜR BELGESİ
Henüz Yorum yok