SÜRÜCÜLERE ÖFKE KONTROLÜ EĞİTİMİ VERİLDİ
Batman Belediyesi, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü otobüs şoförlerine yönelik ‘stres yönetimi’ ve ‘öfke kontrolü’ teknikleri konularında dönüşümlü olarak 4 gün boyunca eğitim gerçekleştirdi.
Belediye İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nde görevli 185 otobüs şoförüne, vatandaşlarla sürekli etkileşim içinde bulunmaları sebebiyle, görev esnasında karşılaştıkları kriz ve stres durumlarını yönetme konusunda deneyim kazanmaları ve ruhsal sağlıklarını korumaları için Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli psikolog tarafından; zor insanla diyalog, stres yönetimi ve öfke kontrol teknikleri konularında eğitim gerçekleştirildi. Direksiyon başında yoğun tempoyla çalışan otobüs şoförlerine, kendileriyle barışık olması için bu eğitimlerin verildiğini ifade eden Belediye İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, “Bir şehir o ilin şoförünün hal ve hareketleriyle değerlendirilir. İlimize gelen yerli ve yabancı konukların karşılaştıkları ilk kişi taksi ve minibüs esnafı veya otobüs şoförüdür. Şoför düzgün konuşuyor, temiz kıyafetli ise o memleketin tamamı, şoförün kıyafet ve konuşmasıyla değerlendirilir. Biz de Batman Belediyesi olarak toplu taşıma hizmeti veren tüm otobüs şoförlerimize eğitim vermeyi uygun gördük, çünkü onlar belediyemizin birer aynası konumundadır” ifadelerine yer verdi.
Aldıkları eğitimin oldukça faydalı olduğu belirten belediye otobüs şoförleri, yolculardan da saygı ve anlayış beklediklerini, ‘günaydın’, ‘iyi günler’ tarzında iyi temenniler duymak istediklerini belirterek: “Mesleğimiz gereği tüm gün direksiyon başındayız. Yoğun trafik içerisinde, ufak problemlerin birikmesiyle stresli olabiliyoruz, fakat verilen eğitim sayesinde stresin üstesinden gelmeyi öğreneceğiz, vatandaşlarımızdan da karşılıklı anlayış ve saygı bekliyoruz, inşallah birlikte başaracağız” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 012.KUZEY ÇEVRE YOLU MARANGOZ VE MOBİLYACILAR SİTESİNDEN GEÇECEK
- 02MAVİ YEŞİL BATMAN’DA 2. ETAP BAŞLADI
- 03MALİ MEVZUAT İÇİN İKİ ODA ARASINDA TEMAS
- 04850 ÇOCUĞA MONT VE BOT YARDIMI
- 05STK’lardan Necat Nasıroğlu Külliyesi İçin “Manevi Kimlik Korunsun” Çağrısı
- 06YÖRESEL LEZZETLER KAPANIŞ PROGRAMI YAPILDI
- 07TEKSTİLDE KRİZ DERİNLEŞİYOR, GENÇ İSTİHDAMI TEHLİKEDE
- 08Batmanlı Başhekim görevinden istifa etti
- 09“BÜTÇE VAR, ADALET YOK”
- 10VALİ CANALP “BATMAN’DA SUÇ AZALIYOR, GÜVEN ARTIYOR”
- 1113. KADIN BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 12ÇİFTÇİ “YENİ PROJELERİ TAMAMLAMAK İÇİN 4 YIL DAHA OYLARINIZA TALİBİM’”
- 13BELEDİYE, SON 3,5 YILDA 42 YENİ PARK KENTE KAZANDIRDI
- 14“56 YILDIR YÖNÜMÜZ TARİHSEL SORUMLULUK”
- 15ŞAHİN: ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ




Henüz Yorum yok