
Emeklilerin beklediği aile sağlığı merkezi açıldı
Emeklilerin beklediği aile sağlığı merkezi açıldı
Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Emekli TOKİ Konutları Kardelen Mahallesinde yapımı tamamlanan Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Açılışa, Vali Hulusi Şahin, İl Sağlık Müdürü Osman Sünger, Emekliler Derneği Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.
Vali Hulusi Şahin 'hayırlı olsun' dileklerinde bulunarak davetlilerle birlikte kurdeleyi kesti. Sağlık merkezini gezen Vali Şahin'e İl Sağlık Müdürü Osman Sünger bilgi verdi.
Sünger, "Birinci basamak temel sağlık hizmetleri kapsamında ve daha etkin bir sağlık hizmetine yönelik olarak sağlık merkezini açtık. Yaklaşık 890 bin TL'ye mal oldu. Sağlık Bakanlığına talebimiz olmuştu. 6 ayda tamamlandı. Şu an 2 birimden oluşuyor; ama nüfus artışı ve ihtiyaca göre 7 birime çıkarılabilecek şekilde inşa edildi.” diye konuştu.
Aile Sağlığı Merkezinde ilk aşamada 2 hekim ve 2 hemşire görev yapacağı, nüfus artış hızına göre 7 hekime kadar artırılmasının planlandığı belirtildi. Merkezde; hasta muayenesi, enjeksiyon-pansuman, laboratuar tetkikleri, gebe-lohusa-sağlam-çocuk takipleri, aşılama hizmetleri, aile planlaması, küçük cerrahi müdahaleler gibi birinci basamak koruyucu sağlık hizmetleri verilecek.
Etiketler : #Emeklilerin beklediği aile sağlığı merkezi açıldı,
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, MÜDÜRLERİ MAKAMINDA KABUL ETTİ
- 02BATMANLI HEMŞEHRİMİZE ÖNEMLİ GÖREV
- 03ETİKET VE FİYAT DENETİMİ YAPILDI
- 04KAÇAK SİGARA OPERASYONU: 8.940 PAKET ELE GEÇİRİLDİ
- 05BAKAN MEMİŞOĞLU’NDAN BATMAN’A TEŞEKKÜR BELGESİ
- 06ESKİ EHLİYETLERDE SON GÜN 31 TEMMUZ
- 07AŞIRI SICAKLAR TRAFO PATLATTI
- 08YENİ TARIM İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADI
- 09TAZELENME ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR
- 10LİSE ÖĞRENCİSİNDEN GAZZE’YE ANLAMLI DESTEK
- 11HOBİ EVİ SAHİPLERİNDEN PROTESTO
- 12İLK YARDIMI ÖĞRENİYORLAR
- 13BATMAN’I YÜZMEDE GURURLA TEMSİL ETTİLER
- 14Batman’da Kamu Yönetimine ‘Sabahın Bereketi’ damgası
- 15KÖYLERİN ULAŞIM KONFORU ARTIYOR
Henüz Yorum yok