Hırsızlar derelerin bariyerlerine dadandı
Devlet Su İşleri (DSİ) Batman 103. Şube Müdürlüğü tarafından İluh Deresi ile Şakuli Deresi üzerinde yapılan 2 bin 275 metrelik beton korkuluk çalışması Mart 2016 yılında başlamış Mayıs 2016 yılında da tamamlanmıştı.
Derelerin etrafında yapılan bariyerlerde bulunan demir parçaları ve betonların çalınması yapılan çalışmalar heba ediyor. Batman kent merkezinde yaşanan hırsızlık vakalarına böylesi bir vakanın da eklenmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.
Derelerin etrafında yüklü miktarda parayla yapılan bariyerlerin heba edilmesinin kabul edilemez olduğunu dile getiren vatandaşlar, hırsızlara caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini söylediler.
"Hırsızlara caydırıcı bir ceza gelmiyor"
Yaşanan hırsızlık vakalarına tepki gösteren vatandaşlardan Habeş Seyit, "Yıllarca İluh Deresi sorun oldu. Dere hem kazalara davetiye çıkardı hem de pislik yuvası oldu. Islah çalışmaları kapsamında bir bariyer koydular. Bu yapılan bariyerler sağlam yapılmayınca hırsızlar tarafından fırsat oldu. Bazı kişiler bariyerlerdeki betonları alıp evlerine parke taşı olarak kullanıyorlar. Ayrıca hırsızlarda demirleri çalıyor. Hırsızlara caydırıcı bir ceza gelmiyor." dedi.
Seyit, "Bu bariyerleri yapan kişilerinde hatası çok var. Böylesi basit ve işe yaramayan bariyerler yapılırsa hırsızlara da davetiye çıkartılıyor. Yetkililerin buraya bir çare bulmalarını istiyoruz. Hırsızların bulunup cezalandırılmasını istiyoruz. Hırsızlar gündüz vakti ellerini kollarını sallayarak hırsızlık yapıyorlar. Gündüz vakti gelip bu bariyerlere balyozla vurup demirleri götürüp hurdacılara satıyorlar. Yazık günahtır bu bariyerler için dünya kadar para verdiler hepsi boş yere. Basit yapıldığı için alıp götürebiliyorlar." ifadelerini kullandı.
Hırsızların Batman'da azdığını belirten vatandaşlardan Abdulvehap Batum, "Burası bozulmuş. Bazı kimseler memleketi bozmakla uğraşıyor. Bu bariyerlerin malzemesi ve demirini çalıyorlar. Duyarsız kişiler çöplerini dereye atıyor. Derenin pis kokusundan millet rahatsız oluyor. İluh deresi daha önce bariyersizdi şimdi yapılan bariyerler sahte çıkmış. Çok basit yapıldığı için hırsızlar gelip demirlerini çalıyorlar. Hırsızlar Batman'da azmış. Geçen sene 40 adet küçükbaş hayvanımızı çaldılar ne kadar uğraştıysak da hırsızlar bulunamadı. Bu bariyerlerin güzel bir şekilde tekrar yapılmasını istiyoruz. Hırsızlara caydırıcı cezaların verilmesi gerekir." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 02ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER
- 03KÜTÜPHANELERDE BAŞARI ARTIYOR
- 04BÖLGEDE ANA SU HATTI YENİLENİYOR
- 05Batman Petrolspor Bayrakları Şehri Süslüyor
- 06YAŞLILARA SAYGI HAFTASI'NDA VEFALI BULUŞMA
- 07METRUK BİNALARA ASLA TAVİZ YOK
- 08GERÇEĞİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI
- 09VALİ CANALP, BİLİM MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
- 10VALİ CANALP’A ‘ORMAN HAFTASI’ ZİYARETİ
- 11İKİ PROTOKOL İMZALANDI
- 12PETROL CİTY, RAMAZAN’DA 1 MİLYON ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI
- 13BATMAN’DA YAĞMUR ALTINDA NEWROZ COŞKUSU
- 14AŞİRET DERNEKLERİNE BAYRAM ZİYARETİ
- 15KAN BAĞIŞI BİNLERCE HASTAYA UMUT OLDU




Henüz Yorum yok