SANTEK KURULU TOPLANDI
Batman’da sanayi ve teknoloji alanında yürütülecek projelerin ele alındığı Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) Toplantısı, Vali Ekrem Canalp başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Toplantıya; Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Vali Yardımcısı Ekrem Güngör, Sanayi Teknoloji İl Müdürü Tanzer Erdem, SANTEK üyesi kurum temsilcileri ve oda başkanları ile ilimizde faaliyet gösteren 9 Küçük Sanayi Sitesi (KSS) kooperatif başkanı katılım sağladı.
Toplantıda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından küçük sanayi sitelerine yönelik sağlanan kredi destekleri ile Batman’da kurulması planlanan yeni Küçük Sanayi Sitesi alanları üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tanzer Erdem, Bakanlığın destek mekanizmaları ve Batman Çayı kenarında kurulması planlanan küçük sanayi siteleri için ilimizdeki KSS Kooperatiflerinin tahsisini istediği alanlar hakkında katılımcılara detaylı bir sunum yaptı.
Yapılan sunumun ardından, küçük sanayi sitelerinin konumlandırılması, altyapı ihtiyaçları ve üretim çeşitliliğini artırmaya yönelik planlamalar konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.
Toplantının ardından konuşan Vali Canalp, Batman’ın sanayi alanında atacağı adımların bölgesel kalkınma açısından önemine dikkat çekerek “Batman artık sadece ham madde üreten değil, katma değerli üretim yapan, istihdam oluşturan ve rekabet gücü artan bir şehir olma yolunda ilerliyor. Küçük Sanayi Sitelerimiz, bu dönüşümün temel taşlarından biri olacak. Kamu kurumlarımız, üniversitemiz ve üretici kooperatiflerimizle birlikte Batman’ı sanayi ve teknoloji alanında örnek bir il haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Toplantı, yapılacak çalışmaların değerlendirilmesi ve kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla Vali Yardımcısı Ekrem Güngör koordinasyonunda oluşturulacak komisyon tarafından çalışmalar yürütülmesi
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ZORLU KIŞA RAĞMEN KÖYLERDE AŞILAMA SEFERBERLİĞİ
- 0251 KİLO 300 GRAM TOZ ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
- 03PETROLSTORE AÇILDI
- 04BELEDİYEDEN KAÇAK ET KESİMİNE NEŞTER
- 05BASKİ’DEN ALTYAPIYA ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞIM
- 06RAMANLI “KÜRTLERİ SDG’NİN GÜNAHLARI YÜZÜNDEN YALNIZ BIRAKACAK DEĞİLİZ”
- 07MÜDÜR ŞANVERDİ’DEN BAŞKAN DEMİR’E ZİYARET
- 08Üniversite Güvenliği Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
- 09Kent Genelindek 175 Ton Atık Toplandı
- 10BASKİ’DEN ALTYAPIYA ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞIM
- 11İŞKUR’dan Batman’da Girişimciliğe 430 Bin TL destek
- 12RAMANLI “KÜRTLERİ SDG’NİN GÜNAHLARI YÜZÜNDEN YALNIZ BIRAKACAK DEĞİLİZ”
- 13BELEDİYEDEN KAÇAK ET KESİMİNE NEŞTER
- 14Ramazan Ayı Farklı Etkinliklerle Dolu Dolu Geçecek
- 15Petrolspor Lisanslı Ürünleri Artık Online Satışta




Henüz Yorum yok