Okul temizliği öğretmen ve idarecilere kaldı
Batman'da temizlik görevlisi bulunmayan bir okulun temizliğinin öğretmen ve idareciler tarafından yapılması tepkilere neden oldu.
2018-2019 eğitim-öğretim yılının açılmasının üzerinden 3 hafta geçmesine rağmen Batman’da bazı okullarda hâlâ temizlik görevlisi olmayınca, okul temizliği öğretmen ve öğrencilere kaldı. Yaşanan duruma tepki gösteren veliler, söz konusu okula veya okullara bir an önce temizlik görevlisi temin edilmesini istediler.
Temizlik görevlisinin olmadığı okullardan biri de Yeni Mahalle İlkokulu. Temizlik görevlisinin olmadığı okulda, bakım ve temizlik işlerinin okulun öğretmen ve idarecileri tarafından yapılıyor.
Öğretmen ve idareciler, yüzlerce öğrencinin bulunduğu okulda çocukların sağlıklı bir ortamda ders görmeleri için her gün okul dağılışında gönüllü olarak temizlik yapıyor.
Yaşanan bu duruma tepki gösteren Okul Aile Birliği Başkanı M. Sıddık Şimşek, okullardaki sıkıntının bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.
Okulda hizmetli olmadığından dolayı temizlik işlerinin öğretmen ve idarecilere kaldığını vurgulayan Şimşek, “Okul velileri adına bu ayıbın sorumlularını göreve davet ediyorum. Eğitim-öğretimde 3'üncü haftaya girilmesine rağmen hâlâ okullara temizlikçilerin gelmemesinden dolayı her gün gönüllü 8-10 öğretmen ve idareci, okul dağılışından sonra sınıf, wc, koridor ve merdivenler olmak üzere okulun tamamını yıkıyorlar. Bu ayıbın bir an önce giderilmesini istiyoruz. Sabahtan akşama kadar idareci ve öğretmenlerimiz zaten yoğun bir çalışma içerisindeler. Bunun yanında birde okul temizliği binince bitkin halde eve gidiyorlar. İvedilikle temizlikçi alınıp buna son verilmelidir.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01SOSYAL MARKET’TEN 126 BİN KİŞİYE DESTEK
- 02TPAO Mükerrem Tural Voleybol Turnuvası başladı
- 03BATMAN’A DEVLET TİYATROSU KURULUYOR
- 04Milletvekili Ramanlı, "Bu mesele çatışmayla çözülmez”
- 05''BATMAN EN AZ BORÇLU OLAN BELEDİYELERDEN BİRİ''
- 06KADINLAR ŞİDDETE KARŞI BİR ARAYA GELDİ
- 07OYMATAŞ OSB’DE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI
- 08İL BAŞKANI ŞANSİ’DEN DİDİM TEŞKİLATINA NEZAKET ZİYARETİ
- 099 İLDE YASA DIŞI BAHİS OPERASYONU: 38 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- 10AİLE HEKİMLİĞİ EMEKÇİLERİNDEN ‘VERGİDE ADALET’ ÇAĞRISI
- 11“TARIM ARAZİLERİNİ VERİMLİ KULLANMAK ZORUNDAYIZ”
- 12AYDINKONAK KÖYÜNDE ÜRETİCİLERLE BULUŞMA
- 1367 BİN 673 YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 14GARZAN YUMURTA TESİSİNE TAM NOT
- 1518 Kilometrelik güzergâhta çizgi çalışması tamamlandı




Henüz Yorum yok