Sobalara talep arttı
Kış mevsiminin gelmesiyle beraber vatandaşlar ısınmak için kömür ve odun sobası satın almaya başladı.
Batman’da yüksek faturalardan dolayı ısınmak için elektrikten yararlanamayan vatandaşlar, kışa hazırlıklı girmek için soba almaya başladıklarını belirtiyor.
Sacın zamlanması nedeniyle soba fiyatlarının geçen seneye göre iki kat oranında arttığını belirten soba satıcıları ise vatandaşların yüksek elektrik faturalarını ödeyemediklerinden kömür ve odun sobalarını tercih ettiğini dile getiriyor.
Halkın kömür ve odun sobalarına yönelmesinden dolayı elektrikli sobalarının ellerinde kaldığını ifade eden elektrik soba satıcıları ise yetkililerden elektrik fiyatlarında indirime gidilmesi gerektiğini söyledi.
“Soba satışlarımız geçen yıla göre yüzde yüz arttı”
Odun sobasına rağbetin artığını söyleyen soba satıcısı Nihat Balık, şöyle konuştu:
"Bu yıl soba satışlarımız geçen yıla göre yüzde yüz arttı. Soba fiyatları geçen seneye nazaran iki kat artmasına rağmen vatandaş yine alıyor. Geçen yıl 70 liraya sattığımız sobayı şu anda ise 150 liraya, 150 lira olan sobaları da 300-350 lira arasında satıyoruz.
Ülke genelindeki zamlar, soba fiyatlarını da etkiledi. Fiyatlar yükselmesine rağmen satışlarımız çok iyidir. Hatta şu anda soba satışların da yok satıyoruz diye bilirim."
“Elektik faturalarındaki yüksek fiyat soba satışlarını artırdı”
Soba ve hırdavat satıcısı Mahmut Aydın, “Doğal gaz ve elektrik fiyatları yüksek olduğu için imkânı olmayanlar birçok vatandaş odun sobasına yöneldiler. Geçen seneye göre soba satışlarımız çok iyi, tabi bunun da sebebi elektik fiyatlarının yüksek gelmesinden kaynaklanıyor. Soba fiyatlarımız 320 ile 400 lira arasında değişiyor. Soba fiyatları geçen seneye göre iki katı artmasına rağmen yine de satışlarım çok iyi.” şeklinde konuştu.
“Elektrikli sobalarımız elimizde kaldı”
Kömür ve odun sobalarına talebin artmasıyla elektik sobalarının elinde kaldığını ifade eden elektrikli soba satıcısı Nurullah Ak, şöyle konuştu:
"Elektrik fiyatlarındaki yüksek zamlar nedeniyle sobalarımızı satamadığımızdan elimizde kaldı. Elektrik ve doğal gaz fiyatları yükseldiğinden vatandaş kömür sobasına yöneldi. Yetkililerden ricamız elektrik fiyatlarını düşürsünler.
Elektrikli soba fiyatları da geçen seneye göre iki katına çıktı. Geçen yıl 100 liraya sattığımız sobayı şu anda 280 liraya satıyoruz. Soba almak isteyen de fiyatı yüksek olduğundan alamıyor."
“Elektriği kullanamıyoruz”
Vatandaş Şemsettin Gümüş, “Kış için odun sobası ile pamuk aldık. Elektrik fiyatı çok pahalı olduğundan artık elektrik kullanamıyoruz. Her sene mutlaka soba alıyoruz fakat bu yıl soba fiyatları çok yükselmiş durumda. Geçen sene 60-70 liraya aldığımız soba şu anda 100-150 lira” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01ENGELLİ AKTİF YAŞAM MERKEZİ’NDE ÖZEL ETKİNLİK DÜZENLENECEK
- 02EĞİTİM-BİR-SEN BATMAN ŞUBESİ’NDEN 20. YIL VEFA BULUŞMASI
- 03REKOR VE ŞAMPİYONLUK RUKEN’İN
- 04OYMATAŞ OSB’DE ARSA TAHSİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI
- 05KAÇAKÇILIKLA MÜCADELEDE KARARLILIK SÜRÜYOR
- 06Şerzan Kurt Öykü Ödülleri 2025 sonuçları açıklandı
- 07Uyanık, "Esnafın sorunları büyüyor, Oda Yönetiminde yenilenme zorunlu"
- 08TPAO BULVARI ÇEVRESİNDEKİ SU SIZINTISINA HIZLI MÜDAHALE
- 09Esnafa %24’e varan araç indirimi
- 10ÇOCUK HASTALARA FONKSİYONEL HASTA YATAĞI DESTEĞİ
- 11TEMİZLEME VE VİDANJÖR ARACI HİZMETE GİRDİ
- 12Hasankeyf’te unutulan lezzet “Nane Şileki” yeniden hayat buldu
- 13MAKİNE İKMAL 3,5 YILDA 23 BİNİ AŞKIN İŞLEM GERÇEKLEŞTİRDİ
- 14YAPAY ZEKÂ VE DRONLARLA KAÇAK ELEKTRİK AVI
- 15İL BAŞKANI YILMAZ’DAN ESNAF KREDİLERİ İÇİN ACİL ÇAĞRI




Henüz Yorum yok