15 Temmuz’un bölgesel etkileri konulu panel düzenlendi
KADEM Batman İl Temsilciliği, Kültür İl Müdürlüğü Konferans Salonunda "15 Temmuz Darbe Teşebbüsü ve Bölgesel Etkileri" konulu bir panel düzenledi.
Panele; Batman Valisi Ahmet Deniz, HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat, bazı kamu kurum müdürler, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Panelde bir konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, dış güçlerin Türkiye’yi sürekli iç meseleleriyle boğuşturduklarını, dışarıya bakma şansını bırakmadıklarını söyledi.
Deniz, “Bu hain darbe girişimi başarılı olsaydı oluşturdukları algıyla bazı girişimleri meşru kılacaklardı. Halkın duruşu sayesinde bu hain girişim bertaraf edildi. Peygamberimizin dediği gibi, vatan sevgisi imandandır. Darbe girişimi gecesi Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle yürek ve iman devreye girdi. İmanlı bir duruş sergilendi.” dedi.
“Aynı kesimler nöbeti PKK’ye devretti”
Darbe destekçilerinin nöbeti PKK’ye devrettiğine dikkati çeken Deniz, konuşmasına şöyle devam etti: “Darbe girişimi gibi yeni tehlikeler gelecektir. Şimdi nöbet birilerine devredildi. Son günlerde 40-50 tane şehidimiz var. PKK terör örgütüne aynı kesimler maalesef bu nöbeti devrettiler. Bize düşen Türkiye’nin her yerinde aynı duruşun PKK terör örgütü içinde gösterilmesidir. Bunu başlatacak yüreğimiz ve gücümüz de var.”
KADEM Batman İl Temsilcisi Adile Gürbüz moderatörlüğündeki panelde ilk sözü alan Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu, darbelerin ve 15 Temmuz teşebbüsünün muhafazakâr topluma yansımaları konulu bir konuşma yaptı.
Tüm darbelerin arkasında yabancı güçlerin olduğunu söyleyen Şeyhanlıoğlu, “Türkiye’de son 140 yılda 10 tane darbe yapıldı. Bu darbe yapılan liderlerin hepsi dindar, muhafazakâr, Anadolu insanlarıydı. Darbe yapan değil, darbe yapılan adamlardı. Bir de darbe halka, bürokrasiye ve askeriyeye yapıldı. Açıkçası darbe muhafazakârlara yapıldı.” dedi.
“Bütün darbelerin arkasında yabancı istihbaratlar vardır”
Daha sonra söz alan panelistlerden Milat Gazetesi Yazarı Ahmet Ay, batının hiçbir dönemde Müslümanların ayaklarının üzerinde durmasına izin vermediklerini belirtti. 15 Temmuz gecesinin sadece bir darbe girişimi olmadığını, bir işgal hareketi olduğunu dile getiren Ay, “Bu İslam coğrafyasını, ümmeti yeniden dizayn etme operasyonuydu. Bütün darbelerin arkasında yabancı istihbaratlar vardır.” ifadelerini kullandı.
Panel, soru-cevap faslıyla son buldu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 0118 Kilometrelik güzergâhta çizgi çalışması tamamlandı
- 02BELEDİYESİ ÇAĞRI MERKEZİ’NE GELEN KAYITLAR DİKKAT ÇEKİYOR
- 03TİCARİ ARAÇLARDA KIŞ LASTİĞİ DENETİMLERİ BAŞLADI
- 04ANSİAD Genel Başkanı Şakir Seven’den ORSİAD’a Ziyaret
- 05BÖLGE MİLLETVEKİLLERİNDEN ALMANYA’DAKİ ÊZİDÎLERE ANLAMLI ZİYARET
- 06BESO Başkanı Çiftçi: “Batman’ı E-Ticaret Üssü Yapmaya Kararlıyız”
- 07ELEKTRİK AKIMINA KAPILAN GENÇ HAYATINI KAYBETTİ
- 08TUAY-DER’den cezaevlerindeki kadınlara dikkat çekme eylemi
- 09BATMAN’DA SİLAH KAÇAKÇILIĞINA AĞIR DARBE
- 10MİLLETVEKİLİ RAMANLI KOZLUK’TA HALKLA BULUŞTU
- 11SU TANKERİNDE KAÇAK SİGARA OPERASYONU
- 12“KADIN VARSA GÜÇ VAR”
- 13TÜPRAŞ’TA “NORM KADRO” TEPKİSİ
- 14SASON’DA YAĞIŞ SONRASI YOL TEMİZLİĞİ TAMAMLANDI
- 15BATMAN’DA FETÖ OPERASYONU: 1 GÖZALTI




Henüz Yorum yok