
"Ahilik insanlık ve ahlak sistemidir"
'Ahilik' konulu sinevizyon gösterimiyle başlayan programda bir konuşma yapan Ticaret İl Müdürü Sehmus Kalkan, ahiliğin önemine değindi.
Kalkan, "Ahilik esnafımızın hayat anlayışına ve dünya görüşüne uygun olması sebebiyle daha çok esnaf arasında gelişmiş olmakla birlikte esnaf dışından da çeşitli meslek erbabını bünyesinde barındıran, dünyanın en gelişmiş medeniyetlerine kadar yayılan sivil bir yapılanmanın adıdır. Ahilik; geçmişi tasavvuf ve ahlak kurallarıyla belirlenmiş, çalışmayı bir tür ibadet olarak telaki eden sınai, ticari, askeri, ekonomi, eğitsel ve kültürel faaliyetlerde bulunan ve toplumu temsil eden en büyük sivil toplum kuruluşudur." dedi.
"Ahilik bir ahlak sistemidir"
Günümüzün yükselen değerlerin önemli bir kısmının özünde ahiliğin temel ilkelerinin yattığını belirten Kalkan, "Bir milletin devamlılığı, geçmişte geliştirdiği temel idealler ve müesseseleriyle olan bağlarını sürdürmesine bağlıdır. Ahilik milletimizin tarihsel süreç içerisinde de birleştirici bir sosyal kurum vazifesini görmüştür. Hep birlikte sahipleneceğimiz ve en büyük sermayemiz olan birlik ve beraberliğimizin daha da güçlenmesi için çıraklık, kalfalık ve ustalık merhalelerinden geçen kardeşlerimizin ahilik ilkeleri doğrultusunda yetiştirilmesi, iş ahlakının benliğimizde oluşması ülkemizin geleceği açısından da büyük önem arz etmektedir. Ahilik sadece milletimizin değil bütün dünya milletlerinin örnek alması gereken bir insanlık ve ahlak sistemidir." diye konuştu.
32. Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında düzenlenen programa, Vali Şahin'in yanı sıra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Ticaret İl Müdürü Sehmus Kalkan, esnaf oda başkanları, kamu kurum müdürleri, esnaflar, STK temsilcileri ve iş adamları katıldı.
Programın ardından ilin ahisi, ilin kalfası ve ilin çırağı ile mesleğinde 25 yılını tamamlamış esnaflara plaket ve ödüller takdim edildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ TOPLANTISI YAPILDI
- 02SASON BAL FESTİVALİNE GERİ SAYIM BAŞLADI
- 03VALİ CANALP, KARDEŞLİK MESCİDİ İNŞAATINI YERİNDE İNCELEDİ
- 04BATMAN BELEDİYESİ’NDEN RÖGAR KAPAĞI AÇIKLAMASI
- 05AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 06PARK VE BAHÇELERDE SONBAHAR MESAİSİ
- 07BARO’DAN CEZAEVİNDEKİ TELEFON SORUNUNA GİRİŞİM
- 08KIŞ SPOR OKULLARIYLA GENÇLER SPORLA BULUŞUYOR
- 09EKMEN “YAŞLILARIMIZ GEÇMİŞİMİZİN HAFIZASI, GELECEĞİMİZİN REHBERİDİR”
- 10TEKSTİL FUARINA YOĞUN İLGİ
- 11GENEL BAŞKAN ÇELEBİ’DEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 12ESNAF 7 BİN 200 GÜNDE EMEKLİ OLMAK İSTİYOR
- 13DEVA’lı Ekmen’den Bakan Kurum’a Depozito Sistemi ve Ambalaj Atıkları Sorusu
- 14İşitme Engelliler Spor Kulübünden Anlamlı Ziyaret
- 15ARANAN 2 ŞAHIS YAKALANDI
Henüz Yorum yok