Emlakçılık ve ikinci el oto ticaretine ilişkin önemli uyarı
açıklamalarda bulunan Batman Ticaret İl Müdürü Kalkan, taşınmaz ticaretinin 5 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe girdiğini, gerekli şartların sağlanması için 18 ay süre tanınarak 5 Aralık 2019 tarihine kadar süre verildiğini hatırlattı.
Kalkan, zamanın hızla tükendiğini ve taşınmaz ticaretini (emlakçılık) meslek haline getiren esnaf ve tacirlerin mağduriyet yaşamamaları için (Bilgi sistemi TTBS üzerinden başvuru yapılır) yetki belgesi işlemlerini son günlere bırakmamalarını arzu ettiklerini söyledi.
Kalkan, "İkinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden esnaf ve tacirlerimiz içinde, yetki belgesi 13 Mayıs 2018 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiş olup, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti bilgi sistemi üzerinden işletmelerin bulunduğu yerdeki Ticaret İl Müdürlüklerinden herhangi bir ücret alınmadan verilmeye devam edilmektedir. Muhtemel mağduriyetlerin yaşanmaması için süre ikinci defa 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatılmıştır." ifadelerini kullandı.
Yetki belgesi başvurularına ilişkin bilgi veren Kalkan, "Yetki belgesi başvurularında bulunacak olanlar için bakanlığımızın https://www.gtb.gov.tr/ web sitesinde, 'E-İşlemler' başlığı altına uygulama linkinden şartları tutanlar başvurabileceklerdir. Başvuruların alınması ve yetki belgesinin verilmesi için elden başvuruların kabul edilmemesi konusunda ilgililerin hassasiyet göstermeleri ve sadece sistem üzerinden müracaat etmeleri gerektiğini ve zaman kaybı olmaması açısından da biraz daha acele etmeleri önem arz etmektedir. Bizim için resmiyetin temel amacı: sektörün yasal altyapıya kavuşturulması, haksız rekabetin ve kayıt dışı faaliyetlerin önlenmesi, nitelikli insan kaynağı yaratılması, ticaretin güvenli bir ortamda yapılması, mesleğe itibar kazandırılması ve meslek mensuplarına duyulan güvenin artırılması öncelikli hedeflerimizdir." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 018. BATMAN KİTAP FUARI BAŞLADI
- 02TAZİYE SAATLERİNDE YENİ DÜZENLEME
- 03BATMAN’A 3 BİN 810 YENİ SOSYAL KONUT GELİYOR
- 04DSİ KANALI’NDA KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 05“En iyi film” ödülünü alan “Ben iyi biri olmadan önce” Batman’da gösterimde
- 06ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI
- 07TEKSTİL FUARINA REKOR İLGİ!
- 08Kırşan, TOBB Madencilik Meclisi Başkanlığı’na yeniden seçildi
- 09SES, “İŞLETİLEN ÜCRETLERİMİZDEN KÂR PAYIMIZI İSTİYORUZ”
- 10MÜSİAD HEYETİ ÇİN'DE KANTON FUARINA KATILDI
- 11“PETROLÜN BAŞKENTİ BATMAN, YATIRIMIN DA MERKEZİ OLACAK”
- 12BAŞKAN ÇİFTÇİ “ESNAFIN GÜCÜ BATMAN’IN GÜCÜDÜR”
- 13MAHALLE BAŞKANLARI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
- 14İL BAŞKANI ÇETİN “GAYRET GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
- 15500 YATAKLI HASTANE İNŞAATI İNCELENDİ




Henüz Yorum yok