Cami miniklerin sesleri ile yankılandı
Batman’ın Sason ilçesinde Alparslan Anaokulu ve Melekler 1 ile Melekler 2 Anaokulu öğrencileri öğretmenleri eşliğinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Merkez Camisinde ağırlandı.
Minik öğrencilere haftanın önemini anlatan İlçe Müftüsü Süleyman Baran, “Her yıl 1 ila 7 Ekim günlerinde kutlanan Camiler ve din görevlileri haftası ilçemizde de düzenlenen çeşitli ekinliklerle kutlanmaktadır. Bu kutlamalar çerçevesinde minik öğrencilerimize de caminin bölümleri, mihrap, minber, vaaz kürsüsü, cami kütüphanesi ve caminin diğer alanları hakkında minik öğrencilerimizi bilgilendirdik. Ayrıca abdest, namazın kılınış şekli, camide uyulması gereken kurallar, caminin adabı, namazın adabı gibi konuları da öğrencilerimize anlattık. Minik öğrencilerimiz ile iki rekat namaz da kıldık. Öğrencilerimizi camide görmek bizleri sevindirmiştir. İnşallah önümüzdeki aylarda yapacağımız çeşitli ekinliklerle öğrencilerimizi ara da bir camiye tekrar davet edeceğiz” dedi.
Öğrencilerine haftanın anlam ve önemini anlatmak için cami ye götürdüklerini ifade eden Alparslan Anaokulu Müdürü Elif Belge, “Öğrencilerimize din görevlileri hakkında ve camilerimiz hakkında verilen bilgilerin camide verilmesi onların hafızalarında daha kalıcı olacağını düşünüyorum. Öğrencilerin camilerden uzak tutulmaması ve camilere severek gitmeleri açısından bu ziyaretin önemli olduğunu düşünüyorum. İlçe müftümüz ve cami görevlileri tarafından öğrencilerimize çeşitli ikramların dağıtılması da öğrencileri sevindirmiştir” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok