'Kanserleri önlemek mümkündür'
Batman'da 2 yılda 25 bin kadına ulaşarak kanser taraması yapıldığını belirten Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, doğru korunma stratejileri ile kanserlerin üçte birini önlemenin mümkün olduğunu söyledi.
Kanser taramalarıyla ilgili yoğun bir çaba harcadıklarını ifade eden Pamukçu, "Doğru korunma stratejileri ile kanserlerin üçte birini önlemek mümkündür. Yılın her günü ve her türlü mevsim şartlarında çalışmalarını sürdüren, hem hastalıkla ilgili bilgilendirme hem de sağlık taraması yapan KETEM ekiplerimiz bunun için gayret göstermektedir. 2 yıl içerisinde 30-65 yaş arası 25 bin kadına HPV testi ile rahim ağzı kanseri taraması, 40-69 yaş arası 9 bin kadına mamografi çekilerek meme kanseri taraması ve 50-70 yaş arası 26 bin erkek ve kadına gaitada gizli kan testi yapılarak kalın bağırsak kanseri taraması yapılmıştır." dedi.
Ücretsiz kanser taramalarının yapıldığını anımsatan Pamukçu, "Gezici Mobil Tarama aracımızın yanı sıra ilimizde faaliyet gösteren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinde (KETEM) ve Aile Hekimlerince ücretsiz olarak halkımıza yönelik kanser taramaları (meme, serviks, kolon kanseri) yapılmaktadır. 30-69 yaş tüm vatandaşlarımızı KETEM'e ve Aile Hekimliklerine kanser taramalarını yaptırmak üzere davet ediyoruz." diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ÖZGÜRLÜK BULVARI’NDA ZİNCİRLEME KAZA
- 023.810 SOSYAL KONUT KURASI BUGÜN ÇEKİLECEK
- 03BEYAZ ESARETTE CAN KURTARAN MÜCADELE
- 04BAŞKAN ÇİFTÇİ, “İSTİHDAM ÖNCELİĞİMİZDİR”
- 05472 GRAM METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 0619 İLİN VALİSİ DEĞİŞTİ
- 07VALİ CANALP’TAN HAYVAN BAKIM MERKEZİNE ZİYARET
- 08300 AİLEYE MONT VE BOT YARDIMI
- 09KAYMAKAM İMRAK’TAN SALI PAZARI ZİYARETİ
- 10“İstikrarın Adı Batman: Ekrem Canalp ile Yola Devam”
- 11BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 12“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 13Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 14Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 15Aranan 23 şahıs yakalandı




Henüz Yorum yok