Memur-Sen’den Batman’da “Adil Teklif” Çağrısı
Batman’da bir araya gelen Memur-Sen üyeleri, 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu işvereninin sunduğu zam teklifini yetersiz bularak adil bir teklif talep etti.
Batman – Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikalar, 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu işvereninin sunduğu zam teklifini protesto etmek amacıyla Batman Gülistan Caddesi’nde basın açıklaması düzenledi.
Açıklamayı Memur-Sen İl Başkanı Şehmuz Ünlü okudu. Konuşmasına Gazze’de yaşanan insanlık dramı ve Türkiye’deki orman yangınlarına değinerek başlayan Ünlü, “Yüreğimizin bir yanı Gazze’deki direnişin onurlu sesiyle, bir yanı ise ülkemizin dört bir yanında alevlere teslim olan ormanlarımızın acısıyla yanıyor” dedi. Gazze’de barışın sağlanması ve yangın bölgelerindeki yaraların hızla sarılması temennisinde bulundu.
''YETERSİZ TEKLİFE HAYIR''
Ünlü, kamu işvereninin 2026 yılı için %10 + %6, 2027 yılı için %4 + %4 zam teklifini yetersiz bulduklarını ifade ederek, “Bu teklif gerçekçi değildir, ciddiyetsiz bir teklif olarak değerlendiriyoruz. Refah payı, taban aylık zammı ve gelirde adaleti sağlayacak oran yok” dedi. Memur-Sen’in taleplerini sıralayan Ünlü, 2026 yılı için %10 refah payı, 10 bin TL taban aylığa zam ve ilk altı ay %25, ikinci altı ay %20 oransal zam; 2027 yılı için ise 7 bin 500 TL taban aylığa zam ve ilk altı ay %20, ikinci altı ay %15 oransal zam talep ettiklerini aktardı. Kira desteği, bayram ikramiyesi, gelir vergisinin %15’e sabitlenmesi, 1. dereceye 3600 ek gösterge, akademisyen ve teknik personelin mali haklarının iyileştirilmesi de talepler arasında yer aldı. Adil bir teklif sunulması çağrısında bulunan Ünlü, “Hakkı savunmaya da, hakkı haykırmaya da hazırız” ifadelerini kullandı. Memur-Sen’in önümüzdeki süreçte periyodik basın açıklamaları, nöbet çadırı, iş bırakma, yürüyüş ve Ankara mitingi gibi eylemlerle tepkilerini sürdüreceğini duyurdu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HASANKEYF KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARET
- 02BAŞKAN ŞANSİ’DEN PETROLSPOR’A GÜÇLÜ DESTEK
- 03İş İnsanı Ferdi Kurt’tan Petrolspor tribünlerine 500 bayrak desteği
- 04TÜZÜN'DEN PETROLSPOR'A DESTEK ÇAĞRISI
- 05BASKİ’DEN YOĞUN MESAİ
- 06TPAO PETROLSPOR MİNDERDE FIRTINA GİBİ!
- 07İLUH DERESİ’NDEKİ KİRLİLİĞE TEPKİ; “SUSMAK ÇÖZÜM DEĞİL”
- 08KAYAPINAR’A 917 MİLYON TL’LİK ENERJİ YATIRIMI
- 09400 DÖNÜMLÜK MEYVE FİDANLIĞI KURULACAK
- 10Batman’da 1005 Ağaçlık Yeşil Koridor
- 11KAYMAKAM ÖZTAŞ’A VEDA YEMEĞİ
- 12“ALTYAPI SORUNLARI GÖRMEZDEN GELİNİYOR”
- 1313 MADALYA İLE ZİRVEDE!
- 14BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE AİLE ODAKLI YENİ DÖNEM
- 15YAĞMUR SUYU SORUNUNA KALICI MÜDAHALE




Henüz Yorum yok