“Batman’da umutsuzluk büyüyor”
Kentte artan intihar vakalarına dikkat çeken DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Meclis’e yaptıkları çağrıların karşılıksız kaldığını belirtti.
Batman’da genç nüfus arasında artış gösteren intihar vakalarına bir yenisi daha eklendi. Kentte bir genç daha yaşamına son verirken, DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu konuyla ilgili sert bir açıklama yaptı. Geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada Batman’da artan intihar vakalarının araştırılması gerektiğini vurguladığını hatırlatan Oduncu, “Gençlerimize sahip çıkılsın dedik, ama yine sessizlikle karşılaştık” ifadelerini kullandı.
“10 YILDA 258 KİŞİ YAŞAMINA SON VERDİ”
2024 yılı içinde Batman’da 42 intihar vakasının yaşandığını belirten Oduncu, son 10 yılda ise en az 258 kişinin yaşamına son verdiğini aktardı. Gençlerin gelecekten umutsuz olduğunu ifade eden Oduncu, kadınların güvende olmadığını, ailelerin ekonomik yük altında ezildiğini ve sosyal desteğin yetersiz kaldığını dile getirdi. İktidarın bu tabloyu görmezden geldiğini söyleyen Zeynep Oduncu, “Görürlerse, halkı yalnızlaştıran ve yoksulluğa mahkûm eden düzenle yüzleşmek zorunda kalacaklar. Ama onlarda bu cesaret yok. Biz susmayacağız! Bu topraklarda gençler karanlığa mahkûm edilmesin diye susmayacağız. Bu düzen değişene, bu utanç sona erene kadar susmayacağız!” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KADINLARA DESTEK ÇALIŞMALARI MAHALLEDE ELE ALINDI
- 02MUHTARLAR TOPLANTISI STM’DE YAPILDI
- 03YEŞİLÇAM VE NOSTALJİ GECESİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 04BATSO, TRC3 BÖLGESİ İÇİN DİKA MASASINDA
- 05ELİF NAZ KÖSEOĞLU SOFYA’DAN MADALYALARLA DÖNDÜ
- 06BATMAN TARAFSIZ 12 YAŞINDA
- 07KÜLTÜR VE SANATTA 4,6 MİLYONLUK KATILIM
- 08AÇIK SİNÜS LİFT VE İMPLANT BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 09KOZLUK’TA ÖĞRETMENLERE KANSER FARKINDALIK EĞİTİMİ
- 10YAKLAŞIK BİN YETİM ÇOCUĞUN YÜZÜ GÜLDÜ
- 11RAMANLI: BU ZULÜM SON BULSUN
- 12İHH, YARDIMLARI 5 BİN AİLEYE ULAŞTIRACAK
- 13BATMAN’IN NÜFUSU 662 BİN 626’YA YÜKSELDİ
- 14Oduncu, “Bölge takımlarına yönelik ırkçı saldırılar meclis gündeminde”
- 15SERDAR TUNCER BATMAN’DA GENÇLERLE BULUŞTU




Henüz Yorum yok