BATÜ’DE ATATÜRK SERGİSİ DÜZENLENDİ
BATÜ’DE ATATÜRK SERGİSİ DÜZENLENDİ
Batman Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘Askeri, Siyasi ve Ekonomik Yönleriyle Büyük Zaferin 100. Yılı Uluslararası Sempozyumu’ kapsamında Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı (ATAM) ile Batman Üniversitesi iş birliğinde “Atatürk” temalı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Petrol City AVM’de gerçekleştirilen serginin açılışına ATAM Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özgen, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversitemizin yöneticileri, sempozyum katılımcıları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığının arşivinde bulunan fotoğraflardan oluşan serginin açılışında konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Büyük Taarruzun 100. Yıldönümü için yurt genelinde planlanan etkinliklerin ilkinin Batman Üniversitesinin ev sahipliğinde bir sempozyum düzeyinde yapılmasının ve bu sempozyum kapsamında ‘Atatürk’ temalı bir serginin düzenlenmesinin Batman Üniversitesi için gurur verici olduğunu belirtti.
Ülkenin milli ve manevi değerlerinin korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına önemli çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Rektör Demir, gerek sempozyumda gerekse de fotoğraf sergisinde Batman Üniversitesini paydaş seçen Doç. Dr. Yüksel Özgen’e ve Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı üyelerine teşekkür etti. Batman halkının da bu önemli sergiyi görmeleri gerektiğini vurgulayan Rektör Demir, sergiye davet çağrısıyla sözlerini tamamladı.
ATAM Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özgen ise Büyük Taarruzun 100. Yıldönümü için yurt genelinden büyük bir katılımla Batman’da olduklarını belirtti. Atatürk temalı sergiyi değerli Batman halkıyla da buluşturmak istediklerini söyleyen Özgen, serginin 7 gün boyunca herkese açık olacağını ifade etti.
Açılış konuşmalarının ardından sergiyi gezen katılımcılara, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı yetkilileri tarafından fotoğraflar hakkında bilgiler verildi.


Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01KAPLAN’DAN ÇARŞI ESNAFINA ZİYARET
- 02RİSKLİ YAPILARDA YIKIM VE RUHSAT SÜREÇLERİ TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR
- 03NASIROĞLU’NDAN DUHOK’TA BÖLGESEL BARIŞ MESAJI
- 04AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİNE ZİYARET
- 05“KÜRTLERİN ONURU KORUNMALI VE TÜRKLERİN KAYGILARI GİDERİLMELİ”
- 06BELEDİYEDEN AMATÖR KULÜPLERE BÜYÜK DESTEK
- 07ÇOCUKLAR HEM ÖĞRENDİ HEM EĞLENDİ
- 08DİYARBAKIR YOLUNDA YAPIM ÇALIŞMASI VE SİS UYARISI
- 09DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ'NDE ANLAMLI ZİYARET
- 10EKİM AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 11DEM PARTİLİ ODUNCU, "İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE"
- 12SONBAHAR'DA BUDAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI
- 13BELEDİYE TRAFİK İŞARET VE İŞARETLEMELERİNE AĞIRLIK VERDİ
- 14NASIROĞLU, STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANI ŞENEL’İ ZİYARET ETTİ
- 15HÜDA PAR’dan Meteoroloji Müdürlüğü'ne ziyaret




Henüz Yorum yok