
Şizofreni hastası kadının çaresizliği
Batman merkez Pazaryeri Mahallesi Mezopotamya Caddesi’nde ikamet eden 5 çocuk annesi Naime Ocakhan (39), yıllardır ciddi bir beyinsel rahatsızlık olarak bilinen şizofreni hastalığının pençesinde kıvranıyor.
Hastalığı nedeniyle etrafındakilerine ve kendisine istemeden zarar verdiğini, evdeki eşyaları dağıttığını belirten Ocakhan, hayırseverlerden ve yetkililerden yardım talebinde bulundu.
Yetkililere yardım için defalarca dilekçe verdiklerini söyleyen Ocakhan, sadece özürlü maaşıyla geçindiklerini belirtti.
"Çekilmez bir hayatımız var"
Eşi Salahattin Ocakhan’ın hem kendisine hem de çocuklarına bakıcılık yapmak zorunda kaldığını ifade eden Ocakhan, "Evin tuvaleti defalarca tıkanıyor. Lağım suları gitmiyor ve tuvaletten taşarak evin içine giriyor. Çekilmez bir hayatımız var. Çocuklarım için olmasaydı buralarda durmazdım. Beni hayata bağlayan çocuklarımdır. Doktorlar hastalığım için şizofreni diyorlar. Bu hastalığımdan dolayı çocuklarıma pek bakamıyorum. Ev işlerini eşim ve çocuklarım yapıyor. Eşim bir yerde çalışmaya başladı. Beni hastanede yatırdılar, işi bırakmak zorunda kaldı." dedi.
En büyük arzularından birinin de kaldıkları bodrum katından çıkarak daha güzel bir eve taşınmak olduğunu ifade eden Ocakhan, "Bizleri bu evden çıkarsalardı. Kirasız bir ev verselerdi iyi olurdu. Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından dağıtılan hazır yemek, evimiz kaloriferli olduğu için muhtaç olduğumuz halde vermediler. Buradan da çıkma imkânımız yok." diye belirtti.
Yaşadığı sağlık sorunlarını dile getiren Ocakhan, "Şizofreni hastaları kendilerine, çocuklarına ve çevresine zarar verir. Aklım başımda değil, bazen kullanmam gereken ilaçları çöpe atıyorum. Hatta bazen paraları da atıyorum. Sebepsiz yere bazen çocuklarımı dövüyorum." ifadelerini kullandı.
"Bazen aklı başından gidince kendine iğne yapıyor"
Kızının 12 yıldır bu hastalığının pençesinde boğuştuğunu anlatan anne Sidrete Demir ise şöyle konuştu:
"Bazen aklı başından gidince kendine iğne yapıyor. Şırıngaya su koyup kendine vuruyor. Bu yüzden ayağını ameliyata aldılar. Geçen sene hastanede refakatçiliğini yaptım. Ben de hastayım. Aldığı özürlü ve eşinin aldığı bakıcı maaşıyla geçiniyorlar. Başlarında anneleri olmadığı için çocukları her biri kendi başına gidip yemek yapıyor. 10 yıl boyunca onlara baktım artık ihtiyarlamışım ben de yardım edemiyorum.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“PETROLÜN BAŞKENTİ BATMAN, YATIRIMIN DA MERKEZİ OLACAK”
- 02BAŞKAN ÇİFTÇİ “ESNAFIN GÜCÜ BATMAN’IN GÜCÜDÜR”
- 03MAHALLE BAŞKANLARI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
- 04İL BAŞKANI ÇETİN “GAYRET GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
- 05500 YATAKLI HASTANE İNŞAATI İNCELENDİ
- 06TURGUT ÖZAL BULVARI’NDA AĞAÇ DİKİM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 07İhsan Taş “Ajda Pekkan ile Bir Projede Çalışmayı Çok İsterim”
- 08TUNCELİ VALİSİ AYGÖL, VALİ CANALP’İ ZİYARET ETTİ
- 09FESTİVALLER SERİSİ DEVAM EDİYOR
- 10“TARIM VE HAYVANCILIK BİTME NOKTASINDA”
- 11RAMANLI’DAN GENÇLERİN BİLİNÇLİ OLMASINA VURGU
- 12KAYIP YAKINLARI, BORAN İÇİN BULUŞTU
- 13ANAVATAN PARTİSİ’NDEN BATMAN’A TEŞEKKÜR MESAJI
- 14Batman İş Dünyası Berlin’de temsil edildi
- 15Kardelen mahallesindeki yangında 1 kişi hayatını kaybetti
Henüz Yorum yok