SASON, GSS’DE PİLOT BÖLGE SEÇİLDİ
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Genel Sağlık Sigortası’nda, Batman’ın Sason ilçesini pilot bölge seçti.
SGK Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Sabri Demirci, beraberinde GSS Tescil ve Prim Daire Başkanı Uğur Ünalan, Sosyal Güvenlik Uzmanları Çağlar Mızrak, Rüstem Özdemir ve SGK Batman İl Müdürü Alaettin Ökten ile birlikte, GSS’de pilot bölge seçilen Sason’u ziyaret etti. İlçe Kaymakamı Tekin Dundar’ı ziyaret eden heyet, Dundar ile fikir alışverişinde bulundu. Heyet daha sonra, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyeti ve köy muhtarları ile toplantı yaptı.
GSS Tescil ve Prim Daire Başkanı Uğur Ünalan, “Türkiye’mizde 81 ilimiz içerisinde Batman ilimizi tercih ettik. Batman ilimizdeki çalışmalarımız neticesinde Sason ilçemize gelerek, burayı pilot bölge seçtik. Devletimizin ve hükümetimizin reformları içerisinde GSS uygulamasının daha ekin bir şekilde hayata geçirilmesi adına eksikliklerin ve aksaklıkların giderilmesi ile birlikte tüm Türkiye genelindeki vatandaşlarımızın daha iyi bir sağlık hizmeti alması adına bugün Sason’daki mütevelli heyetimizle, kaymakamımızla vatandaşlarımızla bir arada olduk. Vatandaşlarımızın sorun ve sıkıntılarını dinledik. Türkiye’de yapılan reformlar içerisinde GSS uygulaması tekrar revize edilerek gelir testi uygulamasının SGK tarafından hayata geçirilmesi ile ilgili sayın bakanımızın talimatı doğrultusunda Sason’dayız” dedi.
Sosyal Güvenlik Uzmanı Çağlar Mızrak ise, “Sosyal Güvenlik reformunun onuncu yılındayız. Değişerek, gelişerek kendini yenileyerek gelişen çağın şartlarına uyum sağlayarak ilerleyen süreçteyiz. GSS bu sürecin bir parçasıdır. Bugün Batman ile Sason ilçemizde halihazırda uygulanan GSS siteminin nasıl daha etkili, nasıl daha verimli kılabiliriz. Bunu araştırıyoruz. Sayın ilçe kaymakamımızın yaptığı organizasyonla GSS’de bugüne kadar gelinen noktasını tespit etme imkanı bulduk. Buradan hem Sason halkına hem ilçe yöneticilerine ilgi ve alakaları için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN ERSOY, BATMAN’A GELİYOR
- 02Batman, ramazan ayını dolu dolu geçirecek
- 03TOKİ BÖLGESİNE YENİ İÇME SUYU HATTI
- 04Batman, TÜBİTAK’tan 15 ödül aldı
- 05
- 06ELMA SOKAĞI 24 SAAT AYDINLATILDI
- 07AĞAR: 30 YILLIK ESNAFIM, OYLARINIZA TALİBİM
- 0811 ARAÇTA BİNLERCE KAÇAK ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ
- 09MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE KURULU TOPLANDI
- 10BAŞKAN AKSOY’DAN ANLAMLI HEDİYE
- 11BAB-GED Başkanı Demir: Radyolar hak ettikleri destek ve değeri görmüyor!
- 12KADINLARA DESTEK ÇALIŞMALARI MAHALLEDE ELE ALINDI
- 13MUHTARLAR TOPLANTISI STM’DE YAPILDI
- 14YEŞİLÇAM VE NOSTALJİ GECESİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 15BATSO, TRC3 BÖLGESİ İÇİN DİKA MASASINDA




Henüz Yorum yok