TIKANAN MAZGALLARDA 40 TON ATIK TOPLANDI
Batman’da etkili olan şiddetli yağışların ardından yaşanan su taşkınlarıyla ilgili Batman Belediyesi detaylı bir açıklama yaptı.
Batman Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, kentte su baskınlarını artıran temel etken yağışın şiddeti değil; mazgal ve hatları tıkayan 40 ton çöp, plastik, ambalaj, evsel atık ve yaprak oldu. Belediye ekipleri tıkanan noktaları temizleyerek akışı yeniden sağladı. Yağışın en yoğun olduğu saatlerde belediye, 391 personel ve 58 araçtan oluşan ekiplerini 7/24 görevlendirerek su baskınlarının etkisini azaltmak için yoğun bir çalışma yürüttü. Şehrin çeşitli noktalarında tıkanan mazgallar nedeniyle suyun akışı durma noktasına geldi; toplam 40 ton atık ve 468 mazgal temizlenerek hatlar yeniden işler hale getirildi.
Belediyenin paylaştığı bilgilere göre, kentte su seviyesinin hızla yükseldiği altı kritik bölge dikkat çekti. Sanayi Sitesi, Petrol City AVM arkası-Tilmerç hattı, Eğitim ve Araştırma Hastanesi çevresi, Belde Mahallesi Köprülü Kavşak, Wordmar önü ve Belde İMKB Kavşağı yağmurun etkisinin en sert hissedildiği yerler oldu. Bu noktaları diğer bölgelerden ayıran faktör ise sadece yağışın şiddeti değildi. Mazgallara atılan çöp, plastik ambalajlar, evsel atıklar ve dökülen yapraklar suyun akışını tamamen keserek hatların tıkanmasına ve suyun geri basmasına yol açtı. Belediye “En büyük sorun şiddetli yağmur değil; altyapıya bırakılan atıklar ve sorumsuz kullanım” vurgusunu yaptı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TEMİZ BİR BATMAN İÇİN SAHADALAR
- 02ÇİFT ÇEVRE YOLU İÇİN BÜYÜK ADIM
- 03BARO BAŞKANI ÇAKAN, HAKKARİ BAROSU’NUN AÇILIŞINA KATILDI
- 04BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 05BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 06BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 07YANGINDAN ZARAR GÖREN FİRMALARA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
- 08“UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE TÜM KURUMLAR ORTAK HAREKET ETMELİ”
- 09Objektif Gazetesi ve Radyo Yüksel'den Gastronomi Turizmine Anlamlı Ziyaret
- 10VALİ CANALP’TEN 15 TEMMUZ MESAJI “İRADE BİZİM, ZAFER BİZİM”
- 11Batman’ın Lezzet Mirası Emin Ellerde
- 12Başkan Çetin : "15 Temmuz ruhu sonsuza dek payidar kalacak"
- 13Batman’da Sokakta Dehşet: Tartıştığı Şahıs Tarafından İki Ayağından Vuruldu!
- 14HASANKEYF'TE VERGİ DENETİMİ
- 15Batman Havalimanı’nda Yolcu Sayısı 408 Bini Aştı




Henüz Yorum yok