TRAFİK KONTROL MERKEZİ İNCELENDİ
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ile birlikte Batman Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Trafik Kontrol Merkezi’nde incelemelerde bulundu.
Belediye ek hizmet binasının en üst katında yer alan merkezde gerçekleştirilen incelemelere belediye başkan yardımcıları ve ilgili daire müdürleri de eşlik etti.
Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Canalp, merkezin kent trafiğinin daha güvenli ve düzenli hale getirilmesinde önemli rol üstleneceğini belirtti.
TRAFİK TEK MERKEZDEN YÖNETİLECEK
Trafik Kontrol Merkezi sayesinde kavşaklar tek noktadan kontrol edilerek anlık izleme yapılabilecek ve gerekli durumlarda hızlı müdahale sağlanacak.
Trafik yoğunluğu düzenli olarak takip edilerek arızalara anında müdahale edilebilecek. Merkezde toplanan veriler kayıt altına alınarak kavşaklara bağlanan yollardaki araç sayıları analiz edilecek. Yapay zekâ destekli sistem ile ihlal tespitleri yapılacak, sürücü davranışları izlenecek ve kavşaklarda trafik risk değerlendirmeleri gerçekleştirilecek.
ÇEVRESEL VE ACİL DURUM YÖNETİMİ SAĞLANACAK
Sistem ile yakıt tüketimi günlük, aylık ve yıllık olarak izlenebilecek, karbon ayak izi ölçümleri yapılabilecek. Meteorolojik haritaların entegrasyonu ile olumsuz hava koşulları önceden değerlendirilerek gerekli önlemler alınabilecek.
Kar ve yağmur gibi durumlarda iş makinelerine takılan kameralar aracılığıyla çalışmalar anlık takip edilecek. Ambulans, itfaiye ve emniyet ekiplerinin görev yaptığı acil durumlarda kavşak geçişlerinde öncelik tanınarak müdahale süresi kısaltılacak.
Ayrıca parklarda bulunan mevcut kameralar üzerinden park alanlarının güvenliği ve düzeni anlık olarak izlenebilecek.

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01OBJELTİF F GAZETESİ'NDEN BİK İSTANBUL'A ZİYARET
- 02ESNAF ODASI ÜYELERİNE VE AİLELERİNE SAĞLIK HİZMETLERİNDE YÜZDE 15 İNDİRİM
- 03Uluslararası Ekokırım Paneline Davet!..
- 04“ŞENAY AYBÜKE ÖĞRETMENİMİZİN ADI BATMAN’DA SONSUZA DEK YAŞAYACAKTIR”
- 05PETROL-İŞ'TEN TPAO UYGULAMALARINA TEPKİ
- 06OSB BÖLÜNMÜŞ YOLU İNCELENDİ
- 07BATMAN SİNEMANIN MERKEZİ OLUYOR
- 08KAVŞAKLAR LEDLİ SİNYALİZASYON DİREKLERİYLE MODERNLEŞTİRİLDİ
- 09BARIŞ ANNELERİ'NDEN RAHMİ KOÇ'A TEPKİ
- 10PETROLKENT’TE TEMİZLİK ÇALIŞMASI SÜRÜYOR
- 11Final Fest 5 Batman’da Coşkuyla Gerçekleşti
- 12ANKARA'DA BATMANLILAR BAVA'DA BULUŞTU
- 13Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”
- 14Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı
- 15BARAJ GÖLÜNDE ACI SON : 25 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU




Henüz Yorum yok