
Arı üreticilerine ekipman desteği verildi
Kozluk İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından GAP İdaresi ve İl Özel İdaresi finansman desteği ile hayata geçirilen “Arı ve Arıcı Güvende ”projesinin ekipman teslimi Vali Hulusi Şahin ve GAP Bölge İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz’ün katıldığı törenle yapıldı.
Bal üretiminde kalite ve verimi artırmak ile gençleri arıcılık faaliyetlerine özendirmenin hedeflendiği proje kapsamında Kozluk ilçesinde 7 arıcıya güneş enerjisi paneli ile donatılmış ve gerekli elektrik enerjisini üreten sistem bulunan 7 adet karavan ve arı kovanları törenle arıcılara teslim edildi.
Burada bir konuşma yapan Vali Hulusi Şahin, “GAP İdaresi ilimizde Sason çileği ve Batman fıstığı gibi ürünlerin yetiştirilmesinde ön ayak olarak binlerce üreticimizi destekledi. Bölgesel kalkınmayı desteklemek amacıyla kurulan GAP İdaresinin tarımsal kalkınmanın yanı sıra bölgede kadınlarımıza yönelik ÇATOM’lar ile eğitim ve kültür alanında da çok başarılı işler yapıyor. GAP bölgemizdeki dokuz ilimizin turizm destinasyonunu geliştirme amacıyla yapılan çalışmalar da bölge turizmine büyük katkı sağlayacak.” dedi.
Ardından karavanların anahtar teslimine geçildi.
Anahtar tesliminde konuşan Vali Şahin, “Arıcılık alanında Sason ve Kozluk ilçelerimizde iptidai şartlarda arıcılık yapan kardeşlerimiz, vereceğimiz bu karavanlarla daha insani bir yaşam imkanı bulabilecekler. Vereceğimiz ekipmanların üreticilerimize bol kazanç getirmesini dilerim.” ifadelerini kullandı.
Daha sonra Vali Hulusi Şahin başkanlığında ilçedeki köy ve mahalle muhtarlarının görüş, öneri ve ihtiyaçlarını tespit etmek amacıyla Kozluk Kaymakamlık bahçesinde muhtarlar toplantısı yapıldı.
Son günlerde ilde yaşanan Coronavirus vaka artışı ile ilgili muhtarlara uyarılarda bulunan şahin, özellikle düğünlerde kalabalık buluşmaların çok arttığı ve maske, mesafe kuralına uyulmadığı, bunun da vaka sayısının artmasına neden olduğuna değindi. Şahin, bu konuda hassas davranılmasını, aşı olma konusunda vatandaşa önderlik yapılmasını ve daha duyarlı olunmasını istedi.
Muhtarların talep ve sorunlarını dinleyen Vali Şahin, taleplerin ivedilikle değerlendirilmesi için ilgililere talimat verdi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ODUNCU:BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ
- 028 YAPI KONTROLLÜ ŞEKİLDE YIKILDI
- 03HASANKEYF’TE GECE IŞIKLARI TARİHLE BULUŞTU
- 04TPAO BULVARININ KALDIRIMLARI YIKANDI
- 05HAVALİMANINDA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1 KİŞİ TUTUKLANDI
- 06BATMAN TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN FİNAL MAÇI DAVETİ
- 07BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI
- 08VALİLİKTEN ÖĞRENCİLERE MATEMATİK KURSU
- 09HASANKEYF’İN GELECEĞİ İÇİN PROJELER MASAYA YATIRILDI
- 10PETROLSPORLU MİNİKLERDEN 5 MADALYA
- 11BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 12Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 13ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 14Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 15BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
Henüz Yorum yok