
112 Acil Servis, Asılsız Çağrılardan Rahatsız
Batman'da zamanla yarışan 112 Acil Kontrol ve Komuta Merkezi'ndeki çağrı hattına gelen asılsız ve komik çağrılar tepkilere neden oluyor. 2015 yılında 1 milyon 571 bin kişinin ihbarda bulunduğu 112 Kontrol Komuta Merkezi'ne günlük yapılan 5 bin çağrıdan 4 bin 900'ünün asılsız ve gereksiz olduğu bildirildi.
Her gün binlerce çağrıya cevap vererek acil vakalarda hayat kurtarıcı rol üstlenen Batman 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi çalışanları, çağrı merkezini meşgul eden asılsız ve ilginç ihbarlar nedeniyle zorluk yaşıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Batman İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçı, 300 personel, 20 istasyon ve 38 ambulansla hizmet verdiklerini belirterek, "112 Acil Komuta Kontrol Merkezi'ne 2015 yılında toplam 1 milyon 571 bin çağrı aldık. 2016 Mayıs ayı içerisinde ise 462 bin 841 çağrı geldi, bu çağrıların yüzde 98'i asılsız. Asılsız gelen çağrılar bizim iş akışımızı olumsuz etkiliyor. Personelimizin konsantrasyonu dağılıyor." dedi.
"112, SADECE ACİL VAKALARDA ARANMALIDIR"
Gereksiz çağrıların, acil servis ekibinin müdahale etmesi gereken gerçek vakalara ulaşmayı aksattığını vurgulayan Dr. Bodakçı, 112'nin sadece acil vakalarda aranması gerektiğini hatırlattı. Dr. Bodakçı, "Bütün bu asılsız ihbarlar personelimizin işini zorlaştırdığı gibi sağlık hizmetlerinin acil, hızlı, güvenilir ve kesintisiz olarak çalışma ilkesini sekteye uğratıyor. 24 saat ambulans hizmeti verirken, gereksiz ihbarlar bizim en fazla karşılaştığımız sorunlardan bir tanesidir. Acil müdahalelerde zaman çok önemli olduğundan asılsız ihbarlar zaman kaybına yol açıyor." diye konuştu.
"ŞEBEKEM ÇEKMİYOR.. AİLEME ULAŞABİLİR MİSİNİZ?"
Komuta merkezine gelen çağrıların binlercesinin asılsız veya 112'yi ilgilendirmeyecek konular olduğunu söyleyen 112 Kontrol Komuta Merkezi doktorlarından Mehmet Parlak, "112 çağrı merkezi olarak zamanla yarışıyoruz. Meşguliyet sırasında gerçek vaka dediğimiz gerçek hastanın 112'ye ulaşma imkanı zorlaşmakta. Bu sorumluluk altında 112 aranması gerekmektedir. Acil olmayan hiçbir durumda 112'nin aranmaması gerekiyor. Birçok kez ilginç diyaloglar yaşıyoruz. Mesela, ineğim doğum yaptı ambulans gönderebilir misiniz? Şebekem çekmiyor, aileme ulaşabilir misiniz? Kedi ağaca çıktı, gelip indirebilir misiniz? Evlenme teklifi yapıyorlar. Böyle gereksiz ve komik çağrılarla karşılaşıyoruz." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ODUNCU:BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ
- 028 YAPI KONTROLLÜ ŞEKİLDE YIKILDI
- 03HASANKEYF’TE GECE IŞIKLARI TARİHLE BULUŞTU
- 04TPAO BULVARININ KALDIRIMLARI YIKANDI
- 05HAVALİMANINDA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1 KİŞİ TUTUKLANDI
- 06BATMAN TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN FİNAL MAÇI DAVETİ
- 07BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI
- 08VALİLİKTEN ÖĞRENCİLERE MATEMATİK KURSU
- 09HASANKEYF’İN GELECEĞİ İÇİN PROJELER MASAYA YATIRILDI
- 10PETROLSPORLU MİNİKLERDEN 5 MADALYA
- 11BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 12Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 13ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 14Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 15BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
Henüz Yorum yok