
Batmanlı çiftçilerin mağduriyeti sürüyor
Batman'da Sol Sahil Sulama Kanalı'ndan bir türlü su alamayan çiftçilerin sıkıntısı bitmek bilmiyor. Sulama kanalından mısır tarlaları için su alamadıklarını söyleyen merkeze bağlı Kuyubaşı köyündeki çiftçiler, yetkililerin konuya duyarsız kalmasından şikâyetçi.
Tarlalarını kurumasın diye bin bir türlü güçlükle sulayan çiftçiler, tarlalarının altından geçen Sol Sahil Sulama Kanalı'ndan akan sudan havuzlarına vana takılmadığı için faydalanamadıklarını belirterek, yetkililerin yaşadıkları soruna bir çözüm bulmasını bekliyorlar.
Yaşadıkları sorunu defalarca bildirmelerine rağmen kimsenin konuyla ilgilenmediğini ifade eden çiftçilerden Mehmet Nurullah Gönülaçar, "Kanalda su var ama faydalanamıyoruz." diyerek tepkisini dile getirdi.
Mağduriyetinin son bulmasını isteyen Gönülaçar, "Bütün herkesin suyu geliyor, sadece bizim suyumuz gelmiyor. Su borumuz burada. Ortadaki geliyor ama bizimki gelmiyor. Sol Sahil Sulama Birliği, 'Çiftçi Kayıt Sistemi'niz (ÇKS) yok.' diyor. ÇKS yok ama bütün araziyi babamın, amcamın adına ben işletiyorum. Bu sene yeni ektim ve doğrudur, size üye değilim. Gelip üyeliği yaparım ama istiyoruz ki suyumuz gelsin. Orta taraftan su geliyor ama buraya akmıyor. Kendi imkânlarımızla su çekiyoruz." dedi.
Sadece kendi sularının akmadığını sözlerine ekleyen Gönülaçar, "Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı 'Gidip dolaşmışız, bütün mısırlar sulanmış.' diyor ama bizim hiçbir mısırımız sulanmamış. Kendi imkânlarımızla, traktörle günlük 250 TL mazot parasını verip, 24 saat nöbet tutuyoruz ve 200 metre buraya su getiriyoruz. Herkesin var, sadece bizim suyumuz yok. Gelip bir çare bulsunlar. Sol Sahil Sulama Birliği yetkilileri bir gün dahi buraya gelmediler. Sol Sahil Sulama Birliği uğraşmadığı için suyumuz yok. Mağduriyetimiz devam ediyor. Sayın Valimize sesleniyoruz: Bir çare bulun bize." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“PETROLÜN BAŞKENTİ BATMAN, YATIRIMIN DA MERKEZİ OLACAK”
- 02BAŞKAN ÇİFTÇİ “ESNAFIN GÜCÜ BATMAN’IN GÜCÜDÜR”
- 03MAHALLE BAŞKANLARI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
- 04İL BAŞKANI ÇETİN “GAYRET GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
- 05500 YATAKLI HASTANE İNŞAATI İNCELENDİ
- 06TURGUT ÖZAL BULVARI’NDA AĞAÇ DİKİM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 07İhsan Taş “Ajda Pekkan ile Bir Projede Çalışmayı Çok İsterim”
- 08TUNCELİ VALİSİ AYGÖL, VALİ CANALP’İ ZİYARET ETTİ
- 09FESTİVALLER SERİSİ DEVAM EDİYOR
- 10“TARIM VE HAYVANCILIK BİTME NOKTASINDA”
- 11RAMANLI’DAN GENÇLERİN BİLİNÇLİ OLMASINA VURGU
- 12KAYIP YAKINLARI, BORAN İÇİN BULUŞTU
- 13ANAVATAN PARTİSİ’NDEN BATMAN’A TEŞEKKÜR MESAJI
- 14Batman İş Dünyası Berlin’de temsil edildi
- 15Kardelen mahallesindeki yangında 1 kişi hayatını kaybetti
Henüz Yorum yok