VALİ CANALP “DAHA TEMİZ BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Batman Valiliği, kentte hava kalitesini artırmak ve vatandaşlara daha sağlıklı bir yaşam sunmak amacıyla çevre odaklı projelere hız verdi.
Batman Valiliği, kentte hava kalitesini artırmak ve vatandaşlara daha sağlıklı bir yaşam sunmak amacıyla çevre odaklı projelere hız verdi.Daha Yeşil ve Temiz Bir Batman vizyonu doğrultusunda yürütülen çalışmalar, şehir estetiğini korumayı ve halk sağlığını güvence altına almayı hedefliyor.
Batman Çayı kenarındaki kum ocaklarının şehir dışına taşınması süreci hızlandırıldı. Valiliğin tebligatına rağmen taşınmayan üç kum ocağı, İl Özel İdaresi tarafından mühürlenerek faaliyetten men edildi. Bu adım, hem hava kirliliğinin azaltılmasını hem de şehir estetiğinin korunmasını amaçlıyor.
DOĞALGAZ VE KÖMÜR DENETİMLERİYLE TEMİZ ENERJİ
Doğalgaz altyapısının genişlemesiyle katı yakıt kullanımına bağlı hava kirliliği belirgin şekilde azaldı. Valilik koordinasyonunda kapasite artırılarak daha fazla mahalleye temiz enerji ulaştırılması hedefleniyor. Doğalgazın henüz ulaşmadığı bölgelerde ise düşük kükürtlü, kaliteli kömür kullanımı zorunlu hale getirildi ve denetimler sıklaştırıldı.
“ANIZ YANGINLARINA KARŞI ETKİN MÜCADELE EDİYORUZ”
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile jandarma ekiplerinin ortak çalışmasıyla anız yangınlarının önlenmesine yönelik kontrol mekanizması güçlendirildi. Bu sayede hem hava kirliliği önleniyor hem de toprak verimliliği korunuyor.
“SANAYİ TESİSLERİ DE ŞEHİR DIŞINA TAŞINACAK”
Beton ve Bims üretim tesislerinin şehir dışına taşınması için çalışmalar sürüyor. Yeni sanayi siteleri, modern altyapıya sahip olacak ve üreticilere daha verimli çalışma ortamı sunarken şehir merkezindeki çevresel yükü azaltacak.
VALİ CANALP “YARININ BATMAN’INI DA KORUYORUZ”
Vali Ekrem Canalp, yapılan çalışmaları değerlendirerek, “Batman’ın hava kalitesini artırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Amacımız sadece bugünü değil, yarının Batman’ını da korumaktır. Çocuklarımızın daha temiz ve yaşanabilir bir şehirde nefes almasını sağlıyoruz” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01CUMHURİYETİN 102. YILI KUTLANDI
- 02VALİ CANALP’TEN 29 EKİM MESAJI
- 03ŞANSİ’DEN ÖĞRENCİLERE KAYNAK KİTAP DESTEĞİ
- 04NARKO TIR BATMAN’DA VATANDAŞLARI BİLİNÇLENDİRDİ
- 05VALİ CANALP “DAHA TEMİZ BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
- 06ODA SEÇİMLERİ İÇİN HEYECAN BAŞLADI
- 078. BATMAN KİTAP FUARI BAŞLADI
- 08TAZİYE SAATLERİNDE YENİ DÜZENLEME
- 09BATMAN’A 3 BİN 810 YENİ SOSYAL KONUT GELİYOR
- 10DSİ KANALI’NDA KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 11“En iyi film” ödülünü alan “Ben iyi biri olmadan önce” Batman’da gösterimde
- 12ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI
- 13TEKSTİL FUARINA REKOR İLGİ!
- 14Kırşan, TOBB Madencilik Meclisi Başkanlığı’na yeniden seçildi
- 15SES, “İŞLETİLEN ÜCRETLERİMİZDEN KÂR PAYIMIZI İSTİYORUZ”




Henüz Yorum yok