8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
Sevgi, şefkat, fedakârlık ve emekleriyle eşsiz örnekler sergileyen kadınlarımız, toplumun umut ve teselli kaynağıdır. His dünyası sevgi ve şefkate bürünen kadınlarımız ailenin mihenk taşıdır. En muhterem ve en değerli varlığımız olan kadınlarımız, anne olarak insanlığın en önemli ve en etkili ilk öğretmenidir.
Kadını değersizleştiren sinsi ve acımasız kapitalist dünyanın sömürü anlayışına karşı kadının yegâne sığınağı İslam’dır. Peygamber efendimiz (SAV) erkekleri, kadınların hak ve hukukunu gözetmeye davet etmiş, Veda Hutbesinde, “Ey insanlar! Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim” buyurmuştur. Yine başka bir hadis-i şeriflerinde “Erkeğin en hayırlısı, kadına en iyi davranandır” buyurmaktadır. Ayrıca, “Cennet annelerin ayakları altındadır” hadisinin muhatabı olan kadınları, İslam dini hak ettikleri değere yükselmiştir. Kadının toplumda hak ettiği yere ve değere kavuşması toplumsal gelişmede önemli rol oynamaktadır. Toplumun terakkisinde erkekler kadar kadınlar da belirleyicidir.
Tüm hayatı bizler için güzel örneklerle dolu olan sevgili peygamberimiz (SAV), her hususta olduğu gibi eşlerine karşı muamelelerinde de en güzel örneği sergilemiş en büyük rehberimizdir. Hep hoşgörülü, anlayışlı ve güler yüzlü olan Hazreti Peygamber (SAV) “hanımlarını dövenler hayırlılarınız değildir” buyurmuştur.
Yaşantımızın her anında varlıklarını hissettiğimiz, en değerli ve saygın varlığımız olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tekrar yürekten tebrik ediyorum. Tüm kadınlarımıza Cenab-ı Allah’tan (CC) sağlıklı ve huzur dolu bir hayat diliyorum.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Sabah Saatlerinde Yangın Paniği
- 02KAPALI DURAK SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
- 03EMNİYETTEN VATANDAŞLARA YAZ UYARISI!
- 04YAZ BOYUNCA ARALIKSIZ İLAÇLAMA
- 05BATMAN HAVALİMANI’NDA BÜYÜK DÖNÜŞÜM
- 06NASIROĞLU’NDAN DOKTOR MÜJDESİ
- 07SAMBACI PETROLSPOR'DA
- 08KASİSLER YENİLENİYOR
- 09BA-MED’DEN 26 HAZİRAN’DA UYUŞTURUCUYA KARŞI FARKINDALIK ÇAĞRISI
- 10Dağ Keçisi Yolunu Mu Şaşırdı? Yaklaşık 50 Yıl Sonra Yeniden Görüldü
- 11MÜDÜR CİĞER, PİKTES ÖĞRETMENLERİYLE BULUŞTU
- 12VALİ CANALP’A ÖZEL GÜVENLİK HAFTASI ZİYARETİ
- 13TRAFİK KOMUTA VE KONTROL MERKEZİ HİZMETE AÇILDI
- 14PORTEKİZLİ BENNY, PETROLSPOR’A İMZA ATTI!
- 15BATMAN’DA ÖĞRENCİLER KARNELERİNİ ALDI, YAZ TATİLİ BAŞLADI




Henüz Yorum yok