İŞKUR öğrencileri çalışma hayatına hazırlıyor
Batman İŞKUR Müdürlüğünde görevli iş ve meslek danışmanları tarafından meslek liseleri, genel liseler ve ortaokulların son sınıf öğrencilerine yönelik yapılan ve eğitim-öğretim yılı boyunca devam edecek olan seminerler ile meslek seçmenin önemi, iş arama becerileri ve benzeri konularda öğrencilerin çalışma hayatına donanımlı girmelerinin amaçlandığı belirtildi.
Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz yaptığı açıklamada; rekabet ortamında iş aramanın önemine, donanımlı bir şekilde işgücü piyasasına hazırlanmanın gerekliliğine dikkat çekerek iş hayatında teorik bilgilerin tek başına yeterli olmadığının altını çizdi.
Eviz, “Danışmanlarımız tarafından gerçekleştirilecek olan eğitim kurumu ziyaretlerinde, öğrencilerimize işgücü piyasası hakkında bilgilendirme yapılacak ve iş aramada detaylı ve profesyonel destek verilecektir. Bu saha çalışmamız profesyonel anlamda ‘uygun işe uygun eleman’ temini için önemli bir katkı sunulmuş olacaktır. Lise ve dengi okullarımızda ‘iş arama becerileri semineri’ ortaokullarımıza yönelik ise ‘iş hayatına hazırlık ve meslek tanıtım seminerleri’ ile öğrencilerimiz çalışma hayatı açısından daha donanımlı hale gelecektir.” dedi.
Konuşmasının devamında Eviz şunları söyledi: “Ayrıca bu çalışma sayesinde öğrencilerimize kurumumuz tarafından uygulanan mesleki yönelim test bataryası da tanıtılmaktadır. Mesleki yönelim bataryasını uygulama amacı; kişilerin ilgilerini, yönelimlerini, becerilerini fark ederek geliştirmelerini desteklemek ve böylece mesleki alternatiflerini görerek tercihlerini netleştirmelerine yardımcı olmaktır. Bu araç, bireylerin farklı meslekleri ve kendi kişisel özelliklerini tanımaları ve kendileri için en uygun mesleği bulabilmelerini hedeflemektedir. Bu çalışmalarımızın öğrencilerimize olumlu katkı sağlamasını diliyorum.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN’DA KAYIPLAR İÇİN ADALET NÖBETİ SÜRÜYOR
- 02ZORLU KIŞA RAĞMEN KÖYLERDE AŞILAMA SEFERBERLİĞİ
- 03Üniversite Güvenliği Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
- 04Kent Genelindek 175 Ton Atık Toplandı
- 05BASKİ’DEN ALTYAPIYA ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞIM
- 06İŞKUR’dan Batman’da Girişimciliğe 430 Bin TL destek
- 07RAMANLI “KÜRTLERİ SDG’NİN GÜNAHLARI YÜZÜNDEN YALNIZ BIRAKACAK DEĞİLİZ”
- 08BELEDİYEDEN KAÇAK ET KESİMİNE NEŞTER
- 09Ramazan Ayı Farklı Etkinliklerle Dolu Dolu Geçecek
- 10Petrolspor Lisanslı Ürünleri Artık Online Satışta
- 11MÜDÜR ŞANVERDİ’DEN BAŞKAN DEMİR’E ZİYARET
- 1251 KİLOLUK ESRAR YAKALANDI
- 13BATMAN'DA ROJAVA İÇİN YÜRÜYÜŞ
- 14ŞAMPİYON ŞOV YAPTI!
- 15BESLENME ÇANTAM PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİLİYOR




Henüz Yorum yok