Kızılay vatandaşları kan vermeye çağırdı
Kızılay Batman Şube Başkanı Davut Okçu, kan bağışıyla ilgili İLKHA’ya açıklama yaptı. Kış şartları nedeniyle kan bağışı miktarının ciddi oranda azaldığını ve kan ihtiyacını karşılamakta zorlandıklarını belirten Okçu, vatandaşları kan vermeye çağırdı.
Kan vermenin can vermek olduğunu ifade eden Okçu, “Soğuk kış şartları nedeniyle Kızılay kan stoklarında ciddi miktarda düşüş yaşanmaktadır. Bu düşüşün olumsuz yansıması Türkiye genelinde olduğu gibi Batman’da da hissedilmiştir. Oysa mevsimin kış olması, kan vermek açısından hiçbir risk taşımamaktadır. Bilakis kan bağışı, kan bekleyen kişilerin hayatlarını kurtarmasının yanı sıra kişinin kendi sağlığı açısından da hayati önem taşımaktadır. Çünkü kan bağışında kan hücreleri yenileniyor, bu da daha sağlıklı ve daha güçlü bir vücuda sahip olunmasını sağlıyor. Nitekim İslam Peygamberi zaman zaman hacamat yaptırarak kan aldırmaktaydı. 18-65 yaş arasında, ağırlığı 50 kilo üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan, hemoglobin ölçümü normal olan herkes (en sık 2 ay ara ile) yılda dört kez kan bağışında bulunabilir.” dedi.
“Kızılay Kan Merkezi vatandaşların hizmetindedir”
Herkesin bir gün kan bağışına ihtiyacının olabileceğini vurgulayan Okçu, “Ancak bölgemizde ve özellikle Hakkâri, Mardin ve Şırnak gibi vilayetlerimizde toplanan kan, bu illerimizin ve bölgemizin ihtiyacını karşılamaktan çok uzaktır. Bu kapsamda genel merkezimizin ilimiz için belirlediği hedefleri yakalayabilmemiz için hemşerilerimizi duyarlı olmaya davet ediyoruz. Hiç kimsenin ‘Benim ihtiyacım olmaz.’ şeklinde düşünme lüksü olamaz. Bu bağlamda Ziya Gökalp Bulvarı Endüstri Meslek Lisesi karşısında bulunan Kızılay Kan Merkezi hafta boyunca mesai saatleri dâhilinde kan almak üzere vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN ERSOY RAKAMLARI AÇIKLADI
- 02 KÜTÜPHANELER HİZMETE GİRDİ
- 03SU BORCUNA AF YOK, YASAL SÜREÇ VAR
- 04İL BAŞKANI ÇETİN’DEN KURUM VE ODA ZİYARETLERİ
- 05BARAT BAŞKANI ÇİFTÇİ "RADYOLAR YALNIZLIĞINIZI PAYLAŞAN DOSTUNUZDUR"
- 06HABİZBİNİLİLER DERNEĞİ AÇILIYOR
- 07BAKAN ERSOY, BATMAN’A GELİYOR
- 08Batman, ramazan ayını dolu dolu geçirecek
- 09TOKİ BÖLGESİNE YENİ İÇME SUYU HATTI
- 10Batman, TÜBİTAK’tan 15 ödül aldı
- 11
- 12ELMA SOKAĞI 24 SAAT AYDINLATILDI
- 13AĞAR: 30 YILLIK ESNAFIM, OYLARINIZA TALİBİM
- 1411 ARAÇTA BİNLERCE KAÇAK ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ
- 15MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE KURULU TOPLANDI




Henüz Yorum yok