Nüfus ve vatandaşlık hizmetlerinde e-Devlet uygulaması başladı
Batman İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, nüfus ve vatandaşlık hizmetlerinde de e-Devlet uygulamasının başlatıldığı bildirildi.
Nüfus ve vatandaşlık hizmetlerinde de e-Devlet uygulamasının başlatıldığı ifade edilen açıklamada, "E-devlet şifresi ile güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak https://vatandas.nvi.gov.tr/AdresBeyan/VatandasLogin ve www.türkiye.gov.tr adreslerinden nüfus kayıt örneği ve/veya yerleşim veri ve diğer adres belgesinin sorgulamasının yapılabilmesi, üretilen belgelerin fiziki veya elektronik ortamda ilgili mercilere verilebilmesi mümkün hale gelmiştir. Ayrıca e-devlet kapısı üzerinden geçici kimlik belgesi sorgulama ve doğrulama hizmeti de verilebilmektedir." denildi.
Açıklamanın devamında, şu ifadelere yer verildi: "Yürütülen bu çalışmalar ile nüfus müdürlüklerindeki yoğunluğun azaltılması amacı ile vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak, bürokratik işlemleri azaltmak, emek ve zaman kaybını önlemek ve hizmette etkinliği arttırmak amacıyla nüfus müdürlüklerine gitmeden, e-Devlet kapısı üzerinden, e-Devlet şifreleri ile nüfus kayıt örnekleri ile yerleşim yeri ve diğer adres belgelerini sorgulayabilmek ve söz konusu belgeleri temin etmeleri mümkün hale gelmiştir. E-Devlet kapısı üzerinden alının belgeler, nüfus müdürlüklerinden alınan resmi belgeler ile aynı hukuki değere sahip olup tüm işlemlerde kabul edilmesi yasal zorunluluktur."
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01İluh Caddesi’nde Metruk Binalar Yıkılıyor
- 02Batman Anadolu Lisesi Türkiye Şampiyonu Oldu
- 03Batman’da istismar iddiaları sonrası yürüyüş çağrısı
- 04İŞ DÜNYASI VE SİYASET AYNI HEDEFTE BULUŞTU
- 05ÇETİN : "SENDİKALAR VE SİVİL TOPLUM EN GÜÇLÜ TAŞIYICI KOLONLARDIR"
- 06Güzellik sektörüne yeni soluk
- 07VALİ YARDIMCISI TANRISEVEN’E ANLAMLI ÖDÜL
- 08PETROLSPOR’DA YENİ DÖNEM : TAKIMIN EMANETİ SELÇUK ŞAHİN’E
- 09“DESTEK VERMEK İÇİN SES GEREKMEZ”
- 10DBP KONGRE SÜRECİNİ DUYURDU
- 112 KİLO KOKAİN, 11 KİLO SKUNK ELE GEÇİRİLDİ
- 12İHD Batman Şubesi’nden “Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın” Çağrısı
- 13ŞANSİ'DEN HEMŞEHRİ VALİYE ZİYARET
- 14BATMAN VE TÜRKİYE’NİN GURURU ÖĞRENCİLER MEMLEKETLERİNE DÖNDÜ
- 15MHP'DE TEŞKİLAT TOPLANTISI




Henüz Yorum yok